VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Na tej strani lahko redno spremljate vse spremembe povezane z varstvom osebnih podatkov. V Danann d.o.o. in še posebej naši spletni strani svetlobnapot.si že vse od začetka spoštujemo vašo zasebnost ter varujemo vaše podatke.

 

Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

 

Ob uskladitvi z GDPR smo z željo, da bo lahko vsak uporabnik svoje pravice na tem področju lahko poznal ter užival v največji možni meri še dodatno približali in olajšali urejanje vaših nastavitev ter uredili besedilo teh pogojev, tako da so še preprostejši za branje in razumevanje, bolj jasno opredelili, kako delamo z našimi partnerji, tretjimi osebami in piškotki ter drugimi tehnologijami sledenja.

 

O nas

Upravljalec podatkov je podjetje Danann d.o.o. (v nadaljevanju upravljalec) - več o nas …

 

Oblike sodelovanja

Naše storitve lahko uporabljate kot:

  • naznani uporabnik (v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani),

  • registrirani uporabnik

 

Osebni podatki, ki jih zbiramo

O naših registriranih uporabnikih več vrst osebnih podatkov:

  • podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov, telefon in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku (tudi mi ga ne poznamo). Če ste registracijo opravili preko kateregakoli družbenega omrežja (Facebook, Google in drugi) lahko vaši podatki o identiteti vključujejo tudi uporabniško ime, ki ga uporabljate v tem družbenem omrežju.

  • podatki vezani na vašo uporabo in profil,

 

Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo. Danann d.o.o.  lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani), Facebook, Twitter, ...  Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

 

Kako pridobivamo podatke

Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko: 

  • se registrirate kot uporabnik

  • pregledujete naše vsebine

  • ko objavite vprašanje ali komentar

  • ko nam posredujete različna vprašanja

  • z nami komunicirate preko družbenih omrežij

 

Google, Facebook in druga družbena omrežja ter oglaševalske agencije nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili.

 

Kaj delamo s podatki o vas

Podatke o registriranih uporabnikih zbiramo za analize, planiranje, spremljanje statistik, obnašanja obiskovalcev in podobno, pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani.

Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje.

V kolikor boste z nami komunicirali preko kateregakoli družbenega omrežja bomo vaše podatke lahko uporabili tudi za to, da vam preko istega družbenega omrežja posredujemo marketinška sporočila skladno s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju družbenega omrežja.

 

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:

  • izvajalcem plačil (na primer Bankart, Paypal, Diners, ponudniki kreditiranja,

  • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.) 

  • z vašo privolitvijo vaše podatke preko piškotkov posredujemo Google, Facebook in drugim družbenim omrežjem

Zavezujemo se, da vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali, posojali ali prodali tretjim osebam brez predhodnega obvestila in z izrecnim pisnim soglasjem in jih ne bomo obravnavali na noben drug način, ki ni združljiv s temi nameni.

 

Roki hrambe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov. Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica. V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

 

Zagotavljanje varnosti

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe z uporabniškim imenom in geslom. Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

 

Piškotki

Delovanje naših spletnih strani je brez naših piškotkov praktično nemogoče. Če ne želite imeti naših piškotkov na vašem računalniku, ne pozabite, da je shranjevanje piškotkov pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno izbrišete.

 

Naša spletna stran je le ena izmed nekaj strani, na katerih lahko na vašo napravo dobite tudi piškotke Google, Facebook, Twitter, Youtube in drugih družbenih medijev, oziroma le te vaš piškotek ob obisku naše strani preberejo. Te strani lahko tako zbrane podatke uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov. Za to potrebujemo vašo privolitev, ki jo lahko uredite na dnu strani.

 

 

Vaše pravice

Našim uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:

  • na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke,

  • vedno smo vam na voljo, da uveljavite vašo pravico do popravka,

  • v določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov,

  • v določenih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljne obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno,

  • na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali zbrane v elektronski obliki,

  • Imate pravico do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu v primeru kršitve varstva osebnih podatkov zoper upravljavca podatkov na naslednji naslov: Zaloška 59, 1000 Ljubljana ali na e-poštni naslov gp.ip@ip-rs.si

 

 

Pomembne informacije v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov

Zavezujemo se, da bomo vse zbrane podatke obravnavali samo v okviru zgoraj omenjenih namenov upravljanja osebnih podatkov in v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov in drugimi ustreznimi sektorskimi predpisi ter v skladu z uredbo (EU) 2016/679 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov (GDPR).

V primeru vprašanj, dvoumnosti, uveljavljanja pravic osebnih podatkov se obrnite na kontaktno osebo upravljavca podatkov:

Danann d.o.o..

Gortanov trg 15

6000 Koper