top of page
Search

10 situacij, ki ti kradejo energijo

Updated: Nov 30, 2021

Predstavljamo vam nekaj življenjskih situacij, ki nam v življenju najbolj črpajo energijo.

Verjetno ste že opazili, da ste kdaj še posebej utrujeni in izmučeni. Če v ozadju ni nekih razlogov za to, se velja vprašati ali nismo mogoče pod vplivom energijskih vampirjev iz okolice ali situacij.

Predstavljamo vam 10 najbolj pogostih situacij v naših življenjih, ki nam vsakodnevno jemljejo veliko energije:


kaj vam krade energijo
Kaj vam krade energijo1. Smo nekomu “koš za smeti”

Obstajajo ljudje, ki z nami delijo predvsem njihove probleme; se pritožujejo, razlagajo na dolgo in široko vse njihove strahove, opravljajo druge, cel čas kritizirajo. V bistvu vaš odnos z njimi je ta, da ste vi njihov koš za smeti.

To je situacija, ki nam jemlje našo notranjo moč. Druženje s takšno osebo ne pripomore k nobeni rešitvi problemov ali spremembi marveč je zelo škodljiva tako za vas, kot tudi za drugo osebo. Vi ste kot že opisano deležni vse te jeze in slabe energije vendar so tej isti izlivi prav tako slabi za drugo osebo, ki v vas res vidi neko pipico s katero se odpre in izpusti vse, kar ima v sebi in se mogoče celo na koncu počuti boljše vendar, ker je vso to energijo že predala vam, nima več možnosti, nima v sebi več tega trenja, ki bi pripomoglo k temu, da najde rešitev za svoje življenje ali situacije.


2. Odprti računi

Kakršne koli oblike je ta račun (neplačana položnica, vrnitev posojila),.. je dobro, da ga poplačamo čim prej. To, da dolg ni poravnan, tudi če je do tega prišlo zaradi višje sile, nam jemlje življenjsko energijo. Odprta zadeva je kot nekakšen šum v ozadju, neka motnja in ustvarja skrbi.

Enako velja za drugo udeleženo stran, ko čaka kdaj bo dolg poravnan. Če je to oseba, ki nam je bližje se lahko z njo v miru pogovorimo in če ugotovimo, da so res težave ji za naš mir to prepustimo oziroma oprostimo vsaj v naših srcih. Ko se nehamo oprijemati kdaj nam bo nekaj vrnjeno, energija preprosto steče.3. Neizpolnjene obljube

Dolgovi niso samo denarni marveč tudi moralni. Ko nekaj obljubimo in tega ne izpolnimo, odpremo v našem življenju vrata, kjer energija neprestano uhaja. In to velja ponovno za obe udeleženi strani, tako tisto, ki je obljubila, kot tisto, ki ni dobila izpolnjene obljube.

Torej: ali spoštujemo to kar rečemo in obljubimo in prevzamemo nazaj energijo, ki je ostala ali mogoče preoblikujemo obljubo in ponudimo alternativo ali vzamemo obljubo nazaj. To je jasnost, ki dovoli, da za seboj ne puščamo odprtih poglavji, ki nas cel čas vlečejo nazaj v preteklost. Raje zapremo vsa še neodprta vrata in prekinemo odtok energije iz našega življenja.


4. Vedno se vam mudi

Ni vedno možno vendar je pomembno, da organiziramo svoj čas tako, da ne tečemo od ene obveznosti k drugi od jutra do večera, dan za dnem. Če ne drugo vsaj pri vsakdanjih opravilih. To da vedno hitimo, da smo vedno v “gužvi”, nam jemlje energijo in nam jemlje toliko časa, da nimamo možnosti, da bi se reorganizirali ali drugače planirali naše življenje.

V takšnih primerih lahko pomaga to, da se odmaknemo od tega kar je “nujno”, saj je prav to tisto, kar izgoreva našo energijo. Hkrati bomo tako imeli več časa, da se posvetimo čemu drugemu kar nas bolj veseli.


5. Vedno na tapeti

Kdor je vedno v gibanju. Vedno aktiven. Vedno ima nekaj za delat. Tisti, ki ko se ustavi je zgubljen ali zgublja čas. V tem načinu je neko trenje, ki vam ne dovoli, da bi se ustavili v brezdelju, krade energijo, ker jo postavi tudi tja, kjer ni potrebna in jemlje prostor potrebnemu počitku. Torej potrebno je delovati ampak je isto potrebno, da se zavedamo kdaj potrebujemo odmor ali počitek.


6. Vse se vrti okrog …. kaosa

Obstaja kreativna neurejenost vendar gre tukaj predvsem za neurejeno neurejenost. To je tista, ki predstavlja stvari vržene na kup brez pomena, mogoče celo polno nekih nepomembnih stvari iz sedanjosti ali preteklosti. Vse kar “zbiramo” na takšen način in s tem ustvarjamo nered je kot črna luknja; črpajo energijo in pozornost podzavesti. Dokler se z njimi ne soočimo, da se rešimo nekih problemov ali enostavno pospravimo, naredimo red, izberemo in odstranimo stvari, ki jih ne potrebujemo. To nam olajša energijo in odpre prostor za novo.


7. Jemo in se ne zavedamo

Kaj imamo na krožniku (polna ali prazna hrana) vpliva na našo vitalnost energije. Vsa hitra hrana/nezdrava hrana, pred-pripravljena hrana, polna aditivov, polna sladkorjev… takšna hrana niža naš energetski nivo. Enako delujejo tudi nekatera zdravila predvsem, če jih jemljemo dlje časa. Pomagamo pa si lahko, če že ne drugo, z naravnimi dodatki.Meditacijski izziv brezplačni


8. Beg pred obveznostmi

Včasih vidimo obveznosti vseeno pa kar pustimo, da gredo mimo. Vemo, da obstaja nek problem vendar nimamo volje, da bi se z njim ukvarjali. Nek odnos je v svojem bistvu končan, mi ga pa kar ne zaključimo. Seveda ni lahko vse rešiti takoj. In seveda so tu tudi posledice, ki jih bomo mogli še potem reševati in se z njimi soočati. Ampak nič ne spremeni realnosti: to da se delamo kot da ni ničesar, je obvezujoče na nezdrav način in ustavlja našo energijo.


9. Upirati se življenju

Iz duhovnega vidika se nič ne zgodi po naključju. Vsaka stvar ima nek pomen in uporabnost v našem življenju, predvsem težave, prepreke, nepredvideni dogodki… Stvari, ki se ne obrnejo, kot bi si želeli, priložnosti, ki se ne pojavijo, nepravičnosti… Sprejeti te resnice in poskušati it s tokom življenja, nam odpre širši pogled na svet. To pa ne pomeni, da se kar vdamo in se odrečemo ciljem, da se ne potrudimo da pridemo tam kamor želimo ampak predvsem da vzamemo rezultate kot pomembne postanke.

Tudi to da ostanemo pri viziji običajnega življenja, je pomembno. To ne pomeni, da se predamo temveč, da se ne bojujemo proti nečemu kar ne moremo premagati ali ne moremo spremeniti in raje izberemo oziroma najdemo drugo pot. Videti je mogoče premalo vendar je lahko povod za veliko spremembo.


10. Jeza, bolečina in zamera

Dolgoročno nas jeza, bolečina in zamera lahko uničijo. Lahko tudi fizično, ko začnejo prihajati na dan psihosomatske bolezni ampak predvsem se to kaže na nivoju naše energije.

Jeza, bolečina in zamera so kot lesni črvi, ki vrtajo in rijejo po naši energiji dokler je ne pustijo polne lukenj in poškodb. Velik del naših misli in energije ostane tako ujetih v zapuščenih rovih preteklosti. In kar je najhuje, je da zaprejo naše srce in zmožnost za ljubezen, kar je edini resnični talent, ki ga moramo razviti, da živimo boljše življenje, da rastemo z zavestjo, da ustvarjamo novo harmonijo v nas in okolici.

Zato odpuščamo in mogoče poskušamo razumeti tudi drugo stran medalje. Predvsem pa tako ustvarimo mir v naših srcih.


Za zaključek: Ni potrebno, da verjamete, da so napisane situacije res energetske pijavke, poskušajte spremeniti nekaj in na sebi opazujte razliko.

Vir: greenme.it

169 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Dvig življenske energije oglasek.png
bottom of page