top of page
Search

Kako spustiti?

Spustiti od sebe, iz svojega enegijskega polja, pomeni se odrešiti od teže bremena preteklosti in to breme lahko spustite le z ljubeznijo.


Predstavljajte si, da vsakdo izmed nas nosi na sebi nahrbtnik. V njemu je polno vsega. Spominov, nasmehov, solza, takšnih in drugačnih napotkov za življenje. Večinoma ljudje ne zaznavajo teže svojega nahrbtnika, ker so nanj vajeni. Ker ga počasi iz dneva v dan polnijo, se sproti navajajo tudi na njegovo težo. Pod težo nahrbtnika postajajo ljudje bolj močni, trpežni, potrpežljivi ampak tudi utrujeni. Predstavljajte si, da bi si danes nadeli nahrbtnik poln kamenja. Verjetno bi ga dvignili in celo nekaj časa mogoče nosili okrog, a bi se zelo hitro utrudili in ga odložili.


Zakaj torej ne odložiti nahrbtnika prepolnega obžalovanja, krivde, žalosti, razočaranja...? Zato, da se podate na pot življenja v svobodi, miru ali radosti, je potrebno, da začenjate spuščati ta sidra, to prtljago, to težo, ki jo nosite s seboj.


Kaj pomeni spustiti in oprostiti? Pomeni se osvoboditi! Pomeni odvreči vso nepotrebno prtljago in se podati na potovanje brez vsega ali če želite, le z vašim potnim listom. Ko se boste osvobodili, bodo tudi ljudje v vaši bližini spustili del bremena, ki ga nosijo in bodo tako tudi vaši odnosi lahkotnejši.


Odpuščanje

Pri poglobljenem delu na sebi se na neki točki ljudje zavedajo, da imajo odprtih več vezi na preteklost, na dogodke, ljudi,… Tako iz leta v leto ljudje polnijo svoje “nahrbtnike” in občutek teže z leti raste. Skrivljena drža ali manjšanje višine posameznika ni le posledica gravitacije ampak je bolj kot to posledica energijskega bremena.


Z zadrževanjem energij, ki nam ne služijo ali pa smo jih že prerastli, svoje energijsko telo zasičimo. Energija ne teče, kot bi morala in to vpliva na vsa naša telesa. Prepolni smo skrbi, imamo vedno polno glavo misli in nimamo nikoli miru v našem mentalnem telesu. Ta nemir otežuje naše emocionalno telo. Emocijam pada vibracija in emocije, ki jih zadržujemo ob sebi postajajo vse bolj goste in težke. S tem postane težje tudi manifestiranje oziroma uresničevanje našega svobodnega, lahkotnega in srečnega življenja. In z vsem tem naša življenska energija pojenja. Manj energije, manj veselja do življenja, manj lahkotnosti. Nazadnje se začnejo spremembe kazati tudi na fizičnem telesu. Lahko so sprva le prehladi, angine, glavoboli a z leti lahko vse to preide tudi v kaj bolj konstantnega; kot so bolečine, napetosti in tudi bolezni.


Ni vrednosti v tem nahrbtniku

V tem nahrbtniku torej ne nostite dragocenosti, pripomočkov in obilja. Nosite le težo, prepreke nesvobodo. In ni razloga zakaj ga ne bi odložili še danes.



Proces spuščanja


Kot vsak proces, se tudi ta začne z ozaveščanjem. Z ozaveščanjem kaj zadržujete na sebi, kaj je čas da spustite. V resnici je to skoraj najpomembnejši korak in v mnogih primerih se že samo s tem, ko ga ozavestite se vsaj del, če ne celota, razreši. Kadar se boste na tekšen način začeli opazovati boste ugotovili koliko zadržujete na sebi in kaj vse bi lahko spustili od sebe.



Trije pomembni koraki


Opazovanje

Če bi lahko izbrala le nekaj korakov spuščanja bi definitivno začela z opazovanjem. Vzemite si čas za opazovanje sebe, vaših odzivov, vaših misli in občutkov. Zapišite si vaša opazovanja. Kaj vas zmoti, kje se zadržujejo vaše misli, kako se počutite? Prepoznajte v sebi kaj je vaša teža. Ozaveščanje skozi opazovanje. Ni lahek korak saj pomeni, da boste postali kritične do sebe na področjih, kjer ste se mogoče do sedaj branili ali prelagali krivdo na nek zunanji dejavnik. A splača se vam pogledati iz drugačnega zornega kota in prepoznati vašo težo, da jo lahko spustite.


Namen

Korak, ki gre nekako z roko v roki z ozaveščanjem je namen. Nekaj več o namenu (predvsem v meditaciji) si lahko preberete tudi s povezavo tukaj.

Kaj si želite spustiti, kaj si želite doseči, kako si želite živeti? Kakšen je namen spuščanja za vas? Usmerite se mogoče v občutke, sanje, želje. Ne preskočiti namena saj vam bo le-ta služil kot luč proti kateri boste stopali in lažje boste spuščali vaša bremena. Kakšen je namen spuščanja vaše teže?


Odpuščanje

Spuščanje

In zadnji korak, spuščanje. Zadnji košček sestavljenke a na koncu tudi najpomembnejši. Kako začeti proces ali procese spuščanja? Obstaja več načinov spuščanja. Kakšne rezultate dosežemo je odvisno od vsakega posameznika, koliko v proces verjame in predvsem koliko je globoko zasidrano to kar spušča. Saj veste, podedovan vzorec bo mogoče težje spustiti kot nekaj, kar ste ravnokar prejeli.



Nekaj načinov spuščanja:

  • Spustite lahko z vizualizacijo. Predstavljajte si kako to, kar želite spustiti, enostavno in kot beseda pove, spustite stran iz svojega energijskega polja in ob tem začutite oljašanje.


  • Spustite lahko s tem, ko globoko v sebi oprostite, če je v vašem bremenu udeležena druga oseba.


  • Spustite lahko tako, da si ustvarite mali ritualček, kjer simbolično spustite iz vašega življenja kar si več ne želite.

Eden takšnih načinov je ta, da na listek papirja zapišete tisto besedo, misel, občutek, osebo, … ki jo želite spustiti in ta papirček vržete na ogenj. Energetsko se povežite s tem kar spuščate in začutite kako to kar spučate predajate energiji ognja, da to ponese iz vašega življenja.



Lahko pa to storite tudi z posebnimi meditacijami.


Prav na temo Spuščanja smo pripravili 21 meditacij, ki vam bodo spremenile življenje. Če si želite izvedeti več o online programu Odpuščanje kliknite tukaj.


Ljubezen

Ljubezen je ena najmočnejših energij v vesolju in le z ljubeznijo lahko za seboj pustite vašo preteklost in vso tisto težo življenja, ki jo nostite s seboj. Z ljubeznijo začnete poglobljeno delo na sebi, ki pa vas na koncu osvobodi. Ni ga lepšega občutka kot je globok in lahkoten vdih, ko bremena odpadejo.


Odprite se novi prihodnosti s tem, ko v svoje življenje spustite več ljubezni, ko na svoje življenje pogledate skozi luč ljubezni, da razstopi vse kar ne potrebujete in kar v resnici niti ni vaše. S spuščanjem z ljubeznijo postane vaše življenje ponovno kot življenje otroka, lahkotno in brezskrbno. In naj v ljubezni takšno tudi ostane za naprej.


Kako pa vi nosite težo svoje preteklosti? Ste se od nje že osvobodili, ste v procesu ali se vam zdi, da ste vse to že predelali? Veseli bomo vašega komentarja spodaj.


353 views0 comments

Recent Posts

See All
Dvig življenske energije oglasek.png
bottom of page