top of page
Search

7+3 načinov, da vzdržujete ali si povrnete dobro počutje

Updated: Mar 31

Po dolgi zimi, ko telo na nek način počiva in se regenerira, nastopi pomlad. Dnevi so daljši, temperature so višje in kar vleče nas, da bi bili bolj aktivni. Ampak kaj, ko zgleda, kot bi telo čez zimo zakrnelo in nekako ne “zalaufa”, kot bi si želeli in kot se nam zdi, da se to zgodi v naravi.


Se spomnite kaj vam je govorila vaša nona (babica)? Mi vsi smo del narave in zato, da vzbrstimo v tem novem krogu življenja, potrebujemo isto kar potrebuje narava.


Če si želite dvigniti svojo energijo, sledite spodnjim napotkom in v nekaj dneh boste kot prerojeni.



1. Svež zrak

Kako lepo se je ugnezditi doma na toplem in mehkem kavču, pred dobro knjigo ali priljubljeno nanizanko. In ja vem, da je lepo pogledati ven čez okno in si želeti, da bi šli nekam in zadihali ampak v resnici je to težje storiti, kot si to predstavljati. Vendar kot vedno govorim je dih tisti najpomembnejši del, ki nas povezuje z vsemi našimi telesi in zato je potrebno, da stopite na svež zrak in globoko dihate. Predihajte se, da vaše celice prejmejo več kisika, Bodite na svežem zraku vsak dan vsaj 20 minut in spustite ta svež zrak tudi v vaš dom. Vsaj enkrat dnevno prezračite prostore.





2. Gibanje

Zato da telo čimprej požene ta nov svež zrak po žilah, pa je potrebno gibanje. Nekaterim bo dovolj le sprehod, ki ga seveda kombinirate z 20 minutami dihanja. Drugi lahko vsaj kak dan na teden še malenkost pospešite krvni obtok s kakšno dodatno vadbo. Lahko je to kolesarjenje, izlet v hribe, tek ali le hitrejši tempo pri hoji. Čisto vsaka vadba, ki vam pospeši srčni utrip, je dobrodošla. Ni potrebno dosti časa za prva dva koraka, ki jih lahko naredite tudi, če parkirate avto malenkost dlje od službe ali pa se sprehodite med malico. Tudi v tistih dnevih, ko se vam ne ljubi, ne izpuščati gibanja. Le-ta vam bo še prej prinesel spremebe v počutju.





3. Voda

O načinu sproščanja in čiščenja z vodo sem v preteklosti že pisala. Pa vseenona kratko. Voda je vsem nam dan čudovit pripomoček, da prečistimo naše telo na več nivojih. Ne govorim le o fizičnem čiščenju ampak bolj o emocionalnem čiščenju, ki nam ga voda lahko da. Čez dan smo mnogokrat v prisotnosti ljudi, ki v vas lahko vzbudijo nižje emocije, občutke. Že preprosto tuširanje zvečer nam pomaga, da spustimo od sebe vse te goste energije in nižje vibracije, ki so se nakopičile čez dan. Če tuširanje še ozavestite, pa si lahko pomagate, da vse to kar ste prejeli in se je prilepilo na vaše emocionalno telo, tudi spustite. Verjemite mi, da boste dosti lepše spali, če že drugo ne in dober spanec je že sam po sebi pot v bolj zdravo, bolj živeto življenje.





4. Počitek

Res je, če govorimo o zimi in zadrževanje v notranjih prostorih in po večini več počivanja, zakaj sedaj omenjam počitek. Kot sem že v uvodu namignila, vse v naravi se odvija v ciklih, v valovih, v ravnovesju. Ravnovesje iščemo tako čisto na vseh področjih našega življenja saj le ko smo v ravnovesju, smo povezani sami s seboj in z naravo. Če ste se tako začeli več gibati, je potrebno da se po gibanju tudi odpočijete. Vendar je počitek potreben tudi po drugih opravilih, ne le športu in fizični aktivnosti. Ne primerjajte se z drugimi, poslušajte sebe koliko počitka in časa zase potrebujete. Prevečkrat poslušam o izgorelosti. Ljudje se radi silijo in dokazujejo, da zmorejo vse in še več. Ampak prej ali slej je to potrebno zaključiti. Če se zgodi, da rabite potrpeti in malo več delati en teden, en mesec, potem si vzemite čas, da se tudi na koncu odpočijete. Če pa se kar ne ustavite in v resnici v svojem življenju ne vidite kdaj se bo to obdobje zaključilo, potem je čas, da razmislite o svojem življenju in vsemu kar ste si nase nakopičili. Verjemite, da se da z manj. Vsakdo, ki je izgorel je na koncu to tudi spoznal. Vse se da in ni vam treba it preko sebe, spremembo naredite lahko že prej.


5. Zdrava prehrana

Ni novost, da se s hrano vse prične in konča. Vse dobre stvari in tudi tiste manj dobre so vezane na našo prehrano. Informacij o zdravi prehrani je vse polno okrog nas in se zato v to poglavje ne bom dosti spuščala. Vseeno pa vam lahko dan nekaj napotkov. Jejte hrano, ki vam daje energijo, po kateri se počutite lahkotno, po kateri vam ni treba vzeti tablete proti prebavnim težavam, jejte hrano, ki ima visoko vibracijo, ki jo po možnosti pripravite sami, z ljubeznijo, kupujte ekološko hrano, po možnosti pri sosedu kmetu ali nekomu, ki ga poznate. Izogibajte se v naprej pripravljeni hrani, izogibajte se hrani, ki ima pod sestavinami preveč naštetih sestavin, predvsem tistih, ki ne veste kaj pomenijo.

Ob tem pa jejte, ko ste lačni in ne vdajajte se hrani samo zato, ker nimate kaj delati, ker je lepo jesti pred televizijo itd. Ne se prenajedati. Jejte počasi. In preden začnete v mislih hrano blagoslovite ali se ji zahvalite. To jo bo dvignilo na višjo vibracijo in vi boste od nje imeli še več.

Kaj več o hrani si lahko preberete tudi na povezavi TUKAJ.


6. Sonce

Sončna svetloba nam ne daje le toplote ampak nam da tudi posebno energijo, ki jo potrebujemo za življenje in dobro počutje. O sončni energiji vam bom pisala kdaj drugič. Tokrat le o toliko, da jo izkoristite čimbolj. Če so dnevi, kot so lahko kaj hitro tu pri nas na obali, prevroči, ko je sonce čez dan že premočno, se pogrejte na soncu zjutraj ali zvečer preden zaide. Izkoristite in združite prvi dve točki s tole in se odpravite na svež zrak čez dan in ne zvečer ali po temi. Tako boste od tega sprehoda imeli največ.


Še ena nezanemarljiva malenkost sončne energije je ta, da se vpija, zadržuje v naravi. Kaj to pomeni? Pomeni, da je zemlja prepojena s to energijo, da so rastline polne te energije, kamni ipd. In ko hodite bosi boste tako prejeli to sončno energijo tudi iz tal, ki so bila dlje časa izpostavljena soncu. Isto velja z rastlinami, ki jih gojite na vrtu. Rastline, ki so zrastle na soncu imajo več energije kot tiste, ki so zrastle pod lučmi zato raje izberite zelenjavo in sadje, ki je bilo izpostavljeno sončni energiji, ki ne bo imelo le boljšega okusa ampak vam bo dalo tudi več življenske energije. Navadno je ta zelenjava ali sadje grše ampak ker ni “popolno” na izgled ne pomeni, da ni popolno tudi energijsko.





7. Smeh

Življenje je že tako preveč resno, poskušajte se čim manj vpletati v navzdol vrtečo spiralo. Izbirajte ljudi, situacije, dogodke, filme, ki vas nasmejejo in le prepustite se temu toku. Lahko se spomnite dogodkov iz preteklosti, ki so vas nasmejali in se nasmejte. Naj bo smeh del vašega vsakdanjika. In če ga boste iskali, ga boste tudi našli.





8. Generlano čiščenje doma

Nekakšna navada je, da spomladi in pred zimo generalno očistimo svoje domove. S tem prinesemo v dom nove svežine in nove energije. Kar ne potrebujemo več podarimo ali odvržemo. In v vaš dom bo vnešen prazen prostor v katerega boste lahko pripeljali nove, višje in lahkotnejše energije.


9. Energijsko čiščenje doma

Ko fizično očistite svoj dom, šele takrat se lahko lotite energijskega čiščenja doma. Ne morem reči, da je to zelo lahko opravilo za vse, si pa seveda lahko zelo dobro pomagate z raznimi pripomočki in predvsem z dobrim namenom. Več o čiščenju doma boste našli tudi na online spletnem programu Dvig življenjske energije, ki ga najdete TUKAJ.


10. Meditacija

Za konec pa še prav tako pomembna meditacija. Meditacija in redna vadba meditacije vam bo pri vsem prinesla največ. Če boste z vsem pokombinirali pa resnično ni razloga, da se ne bi v kratkem času počutili dosti boljše.

Če še niste meditirali, imate na naši spletni strani kar dva brezplačna programa in sicer Tečaj meditacije za začetnike, ki ga najdete tukaj in Meditacijski izziv, ki ga najdete tukaj.


Če pa si želite globje pobrskati in počistiti vaše energije in se v najkrajšem času napolniti z novo energijo, pa lahko dostopate do online programa Dvig življenjske energije, ki ga najdete TUKAJ.





Resnično upam, da vam je bil članek, kratki napotki v pomoč. Želim vam, da se počutite čim boljše kot lahko. In če imate še kakšno idejo na katero sem pozabila nam jo lahko zapišite spodaj. Veseli bomo vsake zamisli in predloga. Kako si torej sami pomagate, da si dvignete svojo življensko energijo?





275 views0 comments

Recent Posts

See All
Dvig življenske energije oglasek.png
bottom of page