top of page
Search

5 + 1 preprostih načinov, da si čimprej napolnite baterije

Updated: Nov 30, 2021

A bi si želeli kupiti, kot v igrici več energije? Bi si želeli, da bi imeli tak indikatorček na monitorju, ki vam kaže koliko ste se izčrpali, izpraznili in bi ga po potrebi lahko tudi napolnili? Vem, da bi. Vendar naše energije ni mogoče kupiti. Ampak to je dobra novica! Saj ne potrebujete denarja ampak le nekaj trenutkov, ki si jih podarite sami sebi.



Delo na sebi je sicer proces in ne enkraten dogodek ampak v določenih situacijah potrebujete le še tisti kanček, da se potem sprostite.


Medtem, ko to pišem zeloooo zavijam oči saj se zavedam pomembnosti, da vsak dan sproti skrbimo zase. Kot je pomembno, da si vsak dan operete zobe zato, da so zdravi, tako je pomembno, da skrbite tudi za vaše duševno ali duhovno zdravje. In sem spada tudi vaša energija. Sem prepričana, da ko imate najbolj natrpan urnik ne rečete, da si boste oprali zobe pa ko boste na dopustu in boste imeli več časa. Se mogoče motim?


Zato, da vzdržujemo višji nivo energije ne potrebujemo dosti časa. Zato, da ga dvignemo in se popolnoma napolnimo, pa potrebujemo malček več dela. Danes vam bom predstavila 5 načinov kako dvigniti energijo, ko se znajdete v tako imenovani krizni situaciji in enega, ko sami res ne zmorete več.




1. Dihajte


To vam bo vzelo zelo malo časa. Večkrat na dan se ustavite in le globoko dihajte. Pomembno je, da se ob tem umirite in ne v mislih že hitite naprej. Nič vam ne bo zbežalo. Globoko in počasi vdahnite, zadržite in izdahnite. In na koncu ponovno zadržite. Ponovite to petkrat. Storite to ko se zbudite, preden stečete v nov dan, preden greste spat in vsakič ko se spomnite vmes. Z lahkoto to naredite tudi v službi. Oči solahko odprte. Če je le možno storite to zunaj na svežem zraku. Če ni mogoče pa lahko tudi na stranišču, ko se za tistih par minutk le oddaljite od vaše pisalne mize. S temi parimi minutami, ki si jih boste podarili vsak dan, boste v vas ustvarili neke vrste reset in od tam naprej boste nadaljevali dan z drugačno, višjo energijo.



Kako si napolnimo baterije
Kako si napolnimo baterije


Opazili boste, da je dihanje, pa čeprav nekaj tako preprostega eno izmed najmočnejših orodji, ki jih premoremo. Dih je zelo pomemben pri našem duhovnem razvoju. Brez diha ali s plitkim dihanjem prihaja do zastoja ali upočasnitve našega energijskega telesa. Spomnite se kako dihate v različnih situacijah v življenju. Ko ste živčni dihate plitko in hitro, ko ste prestrašeni dihate plitko, hitro in občasno celo ne vdahnete. A ko ste umirjeni, ko ležite na plaži na dopustu ja vaš dih dolg, globok, poln. Tako kot vaše emocije vplivajo na vaše dihanje, podobno lahko vaše dihanje vpliva na vaše emocije. Zato dihajte! In tekom dneva, vsakič ko se spomnite, globoko vdahnite. Če boste to izvajali redno boste kaj kmalu ugotovili kako dobrodejno poglobljeno dihanje vpliva na vas. Če pa boste v situaciji z malo energije in boste potrebovali le en majhen dotok le-te, odprite okno in parkrat globoko vdahnite.




2. Narava


Za pravo povezavo sami s seboj se odpravite v naravo. Kot naravo pa ne mislim parka ali vrta za hišo vendar divjo naravo. Idealen je v tem primeru gozd. Mogoče imate srečo in živite kje blizu gozda oziroma narave in se lahko podate na sprehod kadarkoli vam čas dopušča. Ob tem želim poudariti, da nima vsak prostor, vsak kraj ali gozd enake energije. Nekatere delujejo zelo umirjajoče, druge so radovedne, tretje nas polnijo, nekatere nas dosti ne spremenijo. Predlagam vam, da greste nekam, kjer boste sami ali da bo vsaj čim manj ljudi. Saj če boste šli na sprehod v naravo in bo tam mrgolelo ljudi, verjemite, da boste pobrali tudi vse energije ljudi, ki tam hodijo in tega si seveda ne želite.



Kako si napolnimo baterije v narav
Kako si napolnimo baterije v naravi


Torej za vsaj 20 minut se odpravite na sprehod v gozd ali naravo. Brez slušalk, utišajte telefon in samo hodite in dihajte. V kolikor je vaša energija že tako nizka, da nimate energije za daljši sprehod le vstopite v gozd in se nekam usedite. Če je prijetna temperature in ne sneži ali zmrzuje si lahko tudi sezujete čevlje in položite bosa stopala na tla. Dihajte. Poskušajte se osredotočati na dih ali le opazujte naravo. Lahko meditirate. Če ne morete brez, da bi razmišljali, potem razmišljajte o nečen pozitivnem, lepem. In dovolite, da vas energija gozda napolni. Na začetku se vam bo morda zdelo, da se nič ne dogaja a na koncu boste ugotovili, da ste iz gozda prišli precej bolj umirjeni in da se počutite dosti boljše.




3. Voda – reka, morje


Voda je ena izmed štirih glavnih elementov v naravi. Ima ogromno moč. Močna voda lahko zbriše vse kar ji stoji na poti ali izoblikuje še tako trdno snov, kot je recimo kamen. To njeno lastnost čiščenja in preoblikovanje lahko uporabimo zato, da si povrnemo energijo, da se ščistimo oziroma si po domače napolnimo baterije. Tekoča voda, kot je to reka ali morje to čiščenje izjemno dobro opravijo. Včasih še predobro.



Kako si napolnimo baterije
Kako si napolnimo baterije


Če imate torej možnost, če živite blizu čiste, neonesnažene reke ali blizu morja vam prdlagam, da kar čimbolj izkoristite moč, ki jo imajo vodni viri. To storite zelo preprosto tako, da se potopite v vodo, da v njej mogoče zaplavate ali pa vsaj za nekaj minut potopite noge v vodo. Tudi le noge bodo pomagale, da se začne iz telesa izpirati vse tisto, kar ne potrebujete. Obenem bodite čuječi, kar pomeni, da se zavedajte tega trenutka čiščenja. S tem, ko ozavestite dogajanje pripomorete k temu, da je učinek še bolšji.



Voda – tuš


Na žalost pa nismo vsi tako pogumni, da bi skočili v reko ali morje čez celo leto ne glede na zunanjo in notranjo temperaturo. In takrat nam pride prav tudi tuš. Kadar se vrnete domov ali zvečer pred spanjem stopite za vsaj par minut pod tuš. Voda od nas izpira vse tisto, kar se nam je pritaknilo čez dan. Ostanite nekaj časa pod tem slapom vode in mogoče si lahko še izboljšate to spiranje, ko si predstavljate kako od vas odteka ta temna, gosta energija. To lahko, če tega še ne počnete, izvajate vsak dan pred spanjem, ne glede na to ali bi vaš dan označili za dober ali slab. V vsakem primeru se boste počutili energijsko bolj čiste in izboljšali možnost za dober spanec.





4. Sonce


Ah sonce, sonce. Izjemna energija, ki se je mnogi kar ne zavedajo. Koliko nam daje brez, da se tega sploh zavedamo. Sončna energija nam daje življenje, pojavlja se vse okrog nas. Brez sonca ni življenja. Zato izkoristite to možnost. Kako se na soncu polnimo je sicer odvisno od letnega časa v katerem smo vendar nikakor ne morate zgrešiti, če se sončnim žarkom nastavljate ob sončnem vzhodu ali zahodu. Mogoče se obrnete s hrbtom proti soncu, da greje vaše ledvice ali enostavno zamižite in dovolite, da sonce skozi vaše veke greje vaše oči. Bodite na soncu vsaj 10 minut na dan in kaj hitro boste ugotovili njegovo moč.



Meditacijski izziv brezplačni


5. Delajte stvari, ki vas osrečujejo


Kdaj se počutimo utrujene? Ko ne delamo stvari, ki nas osrečujejo. Kaj to je, je seveda odvisno od

vsakega posameznika. Edino kar vem je, da čisto vsak izmed vas ima stvari, ki vas osrečujejo. Mogoče ste nekateri pozabili nase v obilici obveznosti, ki ste si jih zadali vendar ... vedno je čas, da se nanje spomnite in jih začnete izvajati. Ne bo vam žal. Največ energije dobimo takrat, ko delamo tisto kar nas veseli. In tudi ko smo utrujeni, se počutimo polne energije.



Kako si napolnimo baterije
Kako si napolnimo baterije


+1. Reiki


Za konec pa ... Seveda se včasih pojavijo trenutki, ko ste na žalost že tako globoko zabredli, da si sami težko pomagate ali pa mogoče bi to trajalo predolgo. Takrat je resnično pametno, da poiščete pomoč. Največkrat je en sam kratek obisk reikija dovolj, da naredite velik prestop v vibraciji. Ne bo vam žal, da vprašate za pomoč, še manj naj vam bo nerodno ali težko. Sama poznam kar nekaj različnih tehnik pomoči s katerimi sem se tudi v preteklosti ukvarjala ampak kolikor lahko naredim z reikijem in koliko globoko lahko sežem je resnično presenetljivo. Pomembno je, da pri izbiri reikista osebi zaupate in izberete nekoga za katerega ste prepričani v njeno ali njegovo kakovost.


1,161 views0 comments

Recent Posts

See All
Dvig življenske energije oglasek.png
bottom of page