top of page
Search

3 načini, da se umirite

Updated: Nov 30, 2021

Kako pomemben je notranji mir se običajno zavedate navadno šele, ko ga nimate več, ko ste že globoko zakorakali v nemir, razdraženost, strah. Kaj torej takrat storiti, da se čim prej umirite, da se čim prej vrnete v stanje miru? Obstaja več načinov s katerimi si lahko pomagate. Katerega izberete je odvisno od vas, od tega kakšen tip človeka ste. Danes vam bom v tem prispevku predstavila tri zelo enostavne, ki jih vsak lahko uporabi v skoraj vsakem trenutku.





Kako se umiriti


Preden začnete uporabljati spodaj opisane načine pa je pomembno, da se poskušate distancirati od izziva ali situacije, ki vas je v to stanje privedla. Seveda ni lahko vendar že namera bo pomagala, da vam bo uspelo vsaj za kakšen trenutek. Zakaj je to tako pomembno? Ker ne glede na to kaj boste delali, kako se boste odzivali, če bodo vaše misli cel čas polne teh misli z nižjimi vibracijami, pogrevanja neprijetnih pogovorov ali strahu pred prihodnostjo, vam tudi načini, ki jih bom opisala ne bodo pomagali, kot bi si želeli. Večkrat sem že omenila pomembnosti tega, da živite v tem trenutku ter ne v obžalovanju preteklosti ali v strahu pred prihodnostjo. Živeti v trenutku se ne zgodi samo od sebe. Tudi na takšno delovanje, na takšen način življenja se je potrebno navaditi. Enkrat, ko ga spoznate in ga sprejmete, boste ugotovili, da je ta način ravno tako dobra možnost oziroma veliko boljša. Da, vem kako je težko ubežati določeni misli vendar verjamem, da vam bo z vajo uspelo. Je meni, bo tudi vam. Za začetek si pomagate tako, da se osredotočite na tisti način za umirjanje, ki vam je ljubši in enostavno sledite toku.





1. način – Dihanje


Verjetno ste že ugotovili kako zelo pomembno in vsestransko uporabno je dihanje. Dihanje je tisto prvo, ki nam lahko pomaga, da se umirimo, ko to potrebujemo. Včasih je ta nemir ali strah v vas tako močan, da čutite, kot da ne morete globoko vdahniti vendar takrat je še toliko bolj pomembno, da vdahnete. Dihajte globoko in polno dokler ne začutite kako se začnete umirjati. Glede na stopnjo vaše vznemirjenosti je odvisno koliko časa bo trajalo, da se umirite.


Svež zrak in narava vedno pomagata, še posebej, ko želimo vdahniti dober, čist, poln zrak. Če je le možno zato odprite okno ali stopite iz hiše ali se odpravite na kratek sprehod v naravo in cel čas poglobljeno dihajte. Obenem pa se poskušajte distancirati od izziva, ki vas je v takšno situacijo spravil. Le sledite dihu. Začutite kako svež zrak napolni vaš trebuh, prsni koš in pri izdihu bodite pozorni da popolnoma izdihnete. Izpraznite pljuča vse do zadnjega kotička. To vam bo pomagalo, da boste bolj osredotočeni na to kar počnete. In osredotočeni pomeni, da boste začeli spuščati vse kar ni mir in umirjenost.


Dih je eno najmočnejših orodij, ki jih premoremo.

Opazili boste, da je dihanje, pa čeprav nekaj tako preprostega eno izmed najmočnejših orodji, ki jih premorete. Dih je zelo pomemben pri vašem duhovnem razvoju. Brez diha ali s plitkim dihanjem prihaja do zastoja ali upočasnitve vašega energijskega telesa. Ko ste nemirni ali v strahu dihate plitko, mogoče celo na trenutke prenehate dihati. Vaše emocije vplivajo na vaše dihanje in podobno lahko vaše dihanje vpliva na vaše emocije. Zato poglobite vaš dih in dovolite dihu, da vas začne umirjati in vam napolni baterije.






2. način – fizična aktivnost


Tako je, prav ste slišali. Fizična aktivnost vam bo pomagala, da se boste umirili. Mogoče ste to že kdaj preizkusili in mogoče vam je uspelo ali pa ne, odvisno od tega tudi kakšno fizično aktivnost ste izbrali. Ni vsaka aktivnost dobra je pa vsaka boljša kot, če ne naredite nič. Predlagam aktivnost, kjer si boste dvignili pulz in se malček (ali bolj) zadihali. Jp, spet dihanje. Če boste šli na lahkoten sprehodek, po možnosti še v družbi nekoga s komer boste cel čas aktivnosti komentirali in kritizirali situacijo, potem od tega res ne bo dosti. Če pa boste to fizično aktivnost resnično vzeli kot nekaj, ki vam pomaga si povrniti mir, potem boste to storili sami ali v družbi nekoga s komer ne potrebujete izmenjave mnenj ali komentarjev o čemurkoli razen o vizijah in pozitivnih pogledih na življenje.



Kako se umiriti


Torej, odpravite se na hitro hojo, tek, plavanje. Prepotite se in spustite od sebe vse tisto kar vam preprečuje, da bi bili umirjeni. Vztrajajte vsaj dvajset ali trideset minut. Misli so ponovno usmerjene … kam že? … v aktivnost, ki jo izvajate ali pa v neko vašo lepo vizijo za prihodnost. Bolj, kot se boste izmučili, bolj kot boste utrujeni, manj boste lahko razmišljali o situaciji, ki vas je premaknila v stanje iz katerega sedaj bežite. Predlagam vam, da izberete aktivnost, ki jo lahko izvajate na svežem zraku in v okolici čim manj ljudi. Oziroma … izkoristite to kar imate pri roki ali ob kraju kjer prebivate. Čim manj boste komplicirali, boljše bo vse skupaj izpadlo. Več kompliciranja, več bo potrebno energije čistiti potem.



3. način – meditacija


Meditacija, kot je že znano ljudi navadno zelo umiri. Res pa je, da je odvisno od tega koliko ste razdraženi in koliko je vaš um poln misli, ali vam bo meditacija lahko takoj pomagala ali ne. In seveda odvisno je tudi od vrste meditacije. Nič čudnega ni, če se vam bo kdaj zdelo, da boste vztrajali v meditaciji, ker je pač tako treba (a se prepoznate?), in ko boste končali ugotovili, da vas je še bolj vznemirila. Mogoče se je to zgodilo zato, ker ni bil pravi trenutek ali ker bi prej morali opraviti kakšno drugo vrsto sprostitve, mogoče kot to z aktivnostjo, ki je opisana zgoraj. V kolikor pa vaša vibracija ni še tako nizka, pa vam bo meditacijea sigurno pomagala in vas v zelo kratkem času popolnoma umirila. Na izbiro imate več vrst meditacij; lahko le z dihanjem, lahko zavestno sproščanje ali pa kaj globljega kot je recimo meditacije, kjer najdete vaš tempelj notranjega miru, kot je ena naših objavljenih meditacij, ki jo najdete tukaj.


Pri meditaciji umirjate fizično telo, umirjate vaše misli. Misli postanejo jasnejše, kar vam pomaga tudi pri iskanju morebitnih rešitev, pa tudi če jih ne iščete. Vaša vibracija se začenja spreminjati, kar vpliva na vaše emocionalno telo in posledično na razplet dogodkov, ki so vas pripeljali do tega stanja ne-miru.



Za zaključek bi želela poudariti, da je zelo pomembno to, da se vedno poslušate in izberete tisto kar je v danem trenutku za vas najboljše. Če ne veste kaj bi, pa poskusite vse, nedvomno bo rezultat dooooosti boljši, kot če ne boste naredili nič in le čakali, da mine vse samo od sebe. V katero stran boste usmerili tok rasti je odvisno le od vas. Jaz sem zato, da se usmerite v rešitev, kreacijo in širitev.



933 views0 comments

Recent Posts

See All
Dvig življenske energije oglasek.png
bottom of page