top of page
Search

Ali si lahko s hrano dvignemo vibracijo?

Updated: Dec 7, 2021

S hrano si lahko definitivno dvignete oziroma dvigujete vibracijo. To storite tako, da izberete tisto z visoko vibracijo.





Kaj je vibracija?


Vse okrog nas vibrira z neko vibracijo. Vibriramo mi, naše emocije, vibrira naš dom, vibrirajo stvari okrog nas. Do sedaj ste verjetno ugotovili, da je pogoj, da se počutite boljše ta, da imate višjo vibracijo. To deluje tudi v obratni smeri. Ko se počutite dobro oddajate višje vibracije. Vendar te vibracije nam niso dane ob rojstvu ampak lahko nanje vplivamo in jih spreminjamo z različnimi dejavniki, kot so to meditacija, preživljanje prostega časa v naravi … Več o tem kako dvigniti vibracijo lahko preberete v članku 5+1 preprostih načinov, da si čimprej napolnite baterije.

Bolj kot rastemo na naši duhovni poti, višja je naša vibracija.



Hrana


Danes bomo govorili o temu kako lahko hrana vpliva na našo vibracijo. Vem, da današnji članek ne bo vsem po godu vendar vibracija ne laže, je takšna kot je ali jo sprejmemo ali pa ne. Pomislite na to, če bi morali izbrati hrano z višjo vibracijo, kakšno oziroma katero bi izbrali? Verjetno bi izbrali tisto, ki so jo kuhale naše babice. Zakaj? Mogoče, ker so jo same pridelovale? Mogoče, ker je bilo ozračje bolj čisto, mogoče ker je bilo manj pesticidov in podobnega? No vse to do neke mere drži, ni pa to vse. Več stvari vpliva na vibracijsko kvaliteto hrane.



S hrano si lahko definitivno dvignete oziroma dvigujete vibracijo. To storite tako, da izberete tisto z visoko vibracijo.


Vnaprej pripravljena hrana


Zaradi današnjega hitrega tempa življenja in pestre gostinske ponudbe, se lahko večkrat odpravimo na obrok v restavracijo in nimamo več potrebe viseti po par ur na dan v kuhinji. Ne bom metala vse v isti koš, ker vemo, da nekatere restavracije in pekarne skrbijo za visoko vibracijo hrane vendar so to bolj izjema kot pravilo. Drugod strežejo večinoma z vnaprej pripravljeni obroki in ta hitra mastna ali sladka hrana, lahko dostikrat našo vibracijo znižuje. Zato kar se le da pogosto, si pripravite sami vašo malico ali kosilo oziroma ugotovite kateri so tisti ponudniki, ki poskrbijo, da vam bo hrana na vašem krožniku dala energijo ne pa jo odvzela.




Ljubezen ob pripravi


Niso le sestavine tiste, ki dajejo hrani energijo in višjo vibracijo ampak tudi oseba, ki to hrano pripravlja. Ni potrebno, da se nekdo ukvarja z vašim kosilom cel dan zato, da je dobro. Lahko je tudi hitro narejeno, če je le vanj vloženo dovolj ljubezni. Kot sem prej omenila, ima vsaka stvar svojo vibracijo. Če kuhamo jezni ali žalostni, bomo ljudem postregli s prav takšno vibracijo. Verjamem, da je v kuhinjah restavracij pogosto zelo pestro, naporno, zaposleni so lahko utrujeni, živčni ali celo jezni. Vendar kdor bo resnično želel prinesti kvaliteto na krožniku, bo poskrbel ne le zato, da bodo brbončice potešene ampak tudi, da se bodo osebe po zaužitem obroku počutile dobro.

Vprašajte se ali vam bo hrana teknila v restavraciji, kjer bodo vsi med seboj skregani in neprijazni? Ali bi raje šli drugam? Kaj pa, če pridete nekam, kjer se vsi smejijo in so dobre volje? Verjetno boste tudi vi dobre volje, še kar nekaj časa po tem, ko boste odšli stran.

Vse se lahko začuti v vaši prehrani. Srečo, zadovoljstvo, ljubezen, kot tudi strah.



Meso in živalski proizvodi


Prej sem omenila strah in ne morem mimo tega, da se ne dotaknem živali. Kakšno vibracijo po vašem prinaša na vaš krožnik zrezek, ki je bil pripravljen iz živali, ki je celo svoje kratko življenje trpela? In ki je umrla v strahu? Marsikdo od vas ima doma kakšnega hišnega ljubljenčka in če ste se z njim povezali, lahko zelo hitro začutite kdaj jih je strah, kdaj se ne počutijo dobro in kdaj jih kaj boli. Prav nič drugače ne čutijo ostale živali.

Na to temo se ne bom spuščala preveč v podrobnosti vendar si želim, da pomislite na razliko v vibraciji hrane, ki jo dobite na krožnik. Pomislite na to kaj dajete vase.


Meditacijski izziv


Rastline


Hrana rastlinskega izvora ima z razliko od živali višjo vibracijo. Seveda je pa tudi tukaj vredno omeniti, da nima vsaka rastlina enake vibracije. Navezala se bom na to kar sem napisala prej, da je veliko odvisno tudi od tega kako je rastlina zrasla in vam povedala mojo zgodbo.

Letos sva si doma uredila več gred. Spomladi sva kot vsi imela čas in tudi prostora nama ne manjka. Do sedaj sva imela le nekaj malega zelenjave, ker sva živela v mestu v hiši z majhnim vrtom. Letos pa sva si lahko privoščila velik vrt. Vsakodnevno delo, negovanje, veselje in ljubezen, ki sva vložila v ta vrt, je bilo zelo dobro poplačano. Imeli smo resnično veliko pridelka in ta zelenjava je bila tako lepa, da so nas nekateri spraševali, če je to kakšna posebna vrsta. Pa ni bila. Ampak delo z ljubeznijo in hvaležnost ob vsakem pobranem pridelku. To je tisto, kar da visoko vibracijo.


Na internetu lahko zasledite več poskusov, ko so dve enaki rastlini vzgajali drugače. Eni so govorili lepe besede, jo hvalili in ji pošiljali ljubezen. Drugo so zmerjali, ji govorili grde besede in jo zaničevali. Po določenem obdobju je tista prva zrasla veliko večja in je bila vsa lepa, zdrava in zelena, medtem ko je druga usihala in imela povešene in rumenkaste liste. Toliko lahko naša vibracija doprinese k vsaki stvari, tudi k rastlinam, ki jih potem zaužijemo.


S hrano si lahko definitivno dvignete oziroma dvigujete vibracijo. To storite tako, da izberete tisto z visoko vibracijo.


Sonce


Izjemen pomen na vibracijo ima sonce. Sonce nista samo toplota in UV žarki. Znano je namreč, da energije, ki jo žarki prinašajo, ni mogoče posnemati v zaprtih prostorih. Rastlina lahko pod umetno svetlobo razvije večji in lepši plod vendar bo njena vibracija v primerjavi z rastlino, ki je zrasla pod sončnimi žarki, veliko nižja. Ravno zato so pridelki, ki jih dobimo na tržnicah in kmetijah ali pa še boljše, ki si jih pridelamo sami zase, veliko boljši za dviganje naše vibracije.



Zahvala za hrano


V starih časih, ko so se ljudje usedli za mizo so se zahvalili za to kar imajo pred seboj ali mogoče celo kaj zmolili. Danes se tega ne počne več. Ta gesta sama po sebi ni versko obarvana ampak se gre za to, da hrano, ki jo bomo zaužili, napolnimo z visoko vibracijo. Zelo je enostavno in nič vas ne stane, če ko dobite krožnik pred seboj, se v mislih zahvalite za to kar ste prejeli. Zahvala bo vaši hrani dvignila vibracijo in posledično jo bo dvignila vam.



Hrana pred in po meditaciji


Kako pa se prehranjujemo pred in po meditaciji? Poskušajte, da ne greste meditirati preveč siti, saj bo to otežilo vaše zaznavanje meditacije. Načeloma naj bi bili vsaj dve uri pred meditacijo brez jesti ampak naj to presodi vsak izmed vas. Nekaj lahkega z visoko vibracijo vam lahko tudi pomaga pri določenih povezavah. Nekaj z nizko pa...deluje obratno. Če boste jedli po meditaciji pa poskrite, da bo hrana podpirala to kar ste dosegli in vam ne bo začela zniževati vibracije, ki ste si jo z meditacijo pridobili.


Zavedam se, da smo zrasli v kulturi, ki se izoblikovala tudi skozi prehrano. Zato ni čudno, da so nekatere jedi in prehranjevalne navade globoko zakoreninjene v naši identiteti. Prehod na drugačen način je zato lahko težaven. Tega vam ne pišem z namenom, da morate danes spremeniti popolnoma vse ampak zato, da razmislite o temu kaj dajete vase. Če že pomislite na to, da kupujete naravno in etično, ko gre za oblačila in kozmetiko, zakaj ne bi še na hrano.


Veliko ljudi, mi je povedalo, da so poskusili drugače ampak niso čutili ničesar. Niso mogli začutiti ali pa enostavno niso bili sposobni začutiti spremembe v sebi. Sprememba se ne zgodi čez noč. Zato, da se telo začne čistiti nizkih vibracij, pa je potreben čas. Osebno sem začutila šele po dveh letih, od kar sem prešla na vegansko prehrano, da se je telo končno razstrupilo vsega, kar sem z leti vnesla v telo s predelano in živalsko hrano. Ni šlo le za vibracijo ampak tudi za spomin, DNK in še veliko stvari, ki si jih ne morete zamisliti. To poglavje je sedaj mimo in tudi zaradi tega lahko gledam na stvari iz druge perspektive.





1,047 views0 comments

Recent Posts

See All
Dvig življenske energije oglasek.png
bottom of page