top of page
Search

Ali lahko oblačila vplivajo na kakovost meditacije?

Updated: Dec 7, 2021

Ja, oblačila, ki jih imate na sebi medtem ko meditirate, lahko vplivajo na vašo meditacijo ali katero koli duhovno prakso. Lahko jo izboljšajo, poglobijo ali pa vam otežijo proces. Vse je vibracija, tako udobnost obleke, kroj, material, kot barve, ki jih izberete.




Udobje


Verjetno ena tistih stvari, ki jo najprej začutite je to ali so obleke udobne. Od tega je odvisno ali ste lahko v meditaciji sproščeni, ali pa vas obleke tiščijo in so neudobne in se več ukvarjate s tem kako se boste usedli, da vas ta pas ne bo preveč zarezal v trebuh. Večkrat sem že opazila ljudi, ki pridejo na meditacijo v ozkih kavbojkah, se tekom meditacije cel čas premikajo, iščejo pravi položaj, da jim ne bo slabo in seveda je rezultat temu primeren.

“Kako vam je šlo v meditaciji gospa?”

“Ja ja sem se sprostila.”

“Ampak več kot to pa ni šlo a ne?”

“Na žalost ne.”

Niso oblačila pogoj, so pa nekaj, kar nam lahko zelo olajša našo prakso.



Kroj


Razmišljala sem ali naj ta del kar spustim a sem se na koncu odločila, da ga vseeno napišem, čeprav bo večini nerazumljiv. V resnici je celoten tale članek namenjen mogoče nekomu, ki se želi poglobiti še bolj v meditacijo oziroma različne duhovne prakse.

Tako kot lahko zaznamo kaj se dogaja z energijo v nekem prostoru, kako hrani ali razbija energijo nek predmet, isto lahko začutimo z oblekami. Če uspete, začutite kakšno energijo vam nosi neka obleka. Je to mehko, prijetno, ostro, kaj poudarja,mogoče kaj razbija. Ustvarja red ali nosi kaos in zmedo? Vse to lahko razberemo iz obleke in vse kar razberemo nam ta obleka tudi daje. Še posebej se to kaže potem med meditacijo, ko skušamo našo energijo, naše čakre, naše emocije postaviti v neko harmonijo, v ravnovesje.

Zato bodite pozorni pri izboru oblek. Naj bodo udobne ampak naj tudi njihov kroj in design podpirata vašo visoko vibracijo.


oblačila, ki jih imate na sebi medtem ko meditirate, lahko vplivajo na vašo meditacijo ali katero koli duhovno prakso

Material


Tukaj vam je verjetno že takoj jasno, da namigujem na čimbolj naravne materiale. Tudi naravni materiali sicer lahko nosijo nižjo vibracijo vendar se tega aspekta, zakaj se to zgodi, danes ne bom dotaknila. Usmerite se na naraven material. Kateri koli material, ki vam ustreza. Nekaj kar diha, kar ne ustvarja statične elektrike. V resnici lahko sami začutite razliko v vašem počutju, če recimo spite v naravnih bombažnih rjuhah ali pa za drugo skrajnost izberete neko umetno tkanino, kot je to poliester. Ni stvar le v temu, da vam je vroče ali ne, temveč v občutku. In občutek je točno tisti, ki vam pravi, da izberite naravno, ki diha in v katerem bo dihala tudi vaša energija.





Barve in njihov pomen


Barve uporabimo glede na njihovo vibracijo. Različne interpretacije teh vibracij in barv lahko zasledite na internetu. Včasih se te barve ujemajo, včasih je odvisno ali je barva namenjena za obleko ali za kakšno drugo delo. V osnovi oddaja isto vibracijo, kakšni vibraciji se mi želimo približati oziroma jo doseči pa je drugo vprašanje. Težko je z nekaj besedami opisati točno kdaj uporabiti določeno barvo, vseeno pa bom na kratko to poskušala. Imejte v mislih, da je redko kaj v meditaciji črno ali belo. In čeprav boste ugotovili iz spodnjih opisov, da je recimo bela ali svetlejša barva bolj primerna in črna ne toliko, pa vam bo mogoče črna kdaj tudi pomagala, da recimo niste tako odprti za zaznavanje energije okrog vas, če vam to recimo v nekem trenutku ne paše.



RUMENA:

intelekt, domišljija, duševna moč, ustvarjalnost, samozavest, nežno prepričevanje, dejanje, privlačnost, zbranost, navdih, nenadne spremembe. Je odlična barva kadar se usmerjamo v iskanje odgovorov.


ORANŽNA:

stimulacija, prilagodljivost, privlačnost, nenadne spremembe, nadzor, moč, pridobivanje dobrih stvari, sprememba usode. Lahko za povezava s sončno energijo, z moško energijo.


MODRA:

resnica, navdih, modrost, skrite moči, zaščita, razumevanje, zdravje, sreča, mir, zvestoba, harmonija v domu, duševni mir.

Primerna je za zdravitelje in tiste, ki delajo s svojimi jasnovidnimi darovi. Lahko za večjo vibracijsko povezanost z energijo vode.


BELA:

čistost, duhovnost in pomembni dosežki v življenju, resnica, iskrenost, moči višje narave, integriteta.

Predstavlja čiščenje in čisto duhovnost, super je za meditacijo in rituale čiščenja. Lahko jo nosite ob polni luni ali da se povežete z žensko energijo.


INDIGO:

meditacija, nevtralizacija magije, ki jo izvaja druga oseba, končanje tračev, laži ali neželenih tekmovanj, uravnoteženje karme.

MAGENTA:

zelo visoka vibracijska frekvenca, ki deluje zelo hitro, zato jo je boljše uporabiti z drugimi barvami; hitre spremembe, duhovna zdravljenja, izganjanje.

RJAVA:

privlačnost denarja in finančni uspeh, vpliv zemeljskih elementov, koncentracija, ravnotežje, izven čutna percepcija, intuicija, študij.

Lahko jo nosijo tisti, ki se povezujejo z živalmi ali delajo na energijskem nivoju z njimi.


ČRNA:

preobrat, nezmožnost prehoda, združitev negativnih sil, razdor, zaščita, osvoboditev, zavračanje črne magije in negativnih misli.


ZLATA ALI ZELO SVETLA RUMENA:

velika sreča, intuicija, razumevanje, vedeževanje, hitra sreča, finančni dobički, privlačnost višjih vplivov, moške moči božanstev.

SREBRNO ALI SVETLO SIVO IN ZELO SVETLO:

odprava negativnih moči, zmaga, stabilnost, meditacija, razvoj psihičnih sposobnosti, ženske moči božanstev.

VIJOLIČNA:

uspeh, idealizem, višje psihične sposobnosti, modrost, napredek, zaščita, časti, stik z duhovi, prenehanje nesreče, umik pred zli duhovi, vedeževanje.


RDEČA:

zdravje, energija, moč, spolna moč, pogum, moč volje, premagovanje strahov ali lenobe. Sončna energija.


ROSA:

ljubezen, naklonjenost, romantika, duhovno prebujanje, zdravljenje duha, solidarnost.


ZELENA:

obilje, plodnost, sreča, radodarnost, denar, bogastvo, uspeh, obnova, zakon, ravnotežje.

Obenem daje moč herbalistom in ekologom.


Verjetno ste sedaj ugotovili, da te zgoraj opisane barve lahko uporabite še za kaj več in ne le za vaša oblačila, kot na primer za barvo svečke, ki jo prižgete ob meditaciji. Kako boste to novo znanje uporabili bom prepustila vam.




oblačila, ki jih imate na sebi medtem ko meditirate, lahko vplivajo na vašo meditacijo ali katero koli duhovno prakso


Vedno iste obleke


Kadar se odločimo, da imamo našo meditativno prakso kot ritual, potem si lahko z določenimi malenkostmi pomagamo, da nam naša podzavest pomaga, da se umirimo še preden resnično začnemo meditirati. O tem sem nekaj pisala že v članku Kje naj meditiram? In če si ga želite prebrati lahko kliknete za povezavo.

No na podoben način kot s prostorom si lahko pomagamo z oblačili. Če se denimo odločite, da boste imeli določena oblačila le za meditacijo potem vas bo vaša podzavest vsakič, ko si boste nadeli ta oblačila, že sama začela postavljati v meditativno vzdušje in vam tako olajšala delo. Če pa boste tem oblekam priredili še barvo glede na to kaj delate, potem ste pa naredili resnično še en korak dlje.


Meditacijski izziv

Vsi zgoraj opisani primeri so vzeti kot idealne možnosti. Če pa se vam zgodi, da ste kje daleč stran in se nimate možnosti preobleči, ne se odpovedati čudoviti izkušnji meditacije zaradi tega. Tudi ko se boste kje na plaži ali v naravi usedli na trd in špičast kamen, vam ne bo udobno a vseeno vredno, da odmeditirate. Ponovno, kot vam vedno govorim, ne se obremenjevati s tem, da morate imeti še posebna oblačila samo zato da meditirate. Jaz sem pristaš tega, da se ne komplicira po nepotrebnem. Osredotočite se zato na meditacijo in ne na vsa ostala pomagala, ki vas le pripravijo na meditacijo, kajti meditacijo boste morali opraviti le sami. Mogoče barvo ali vrsto oblačil izberete lahko kot praznična oblačila recimo ob pomembnih, energijsko močnih dnevih. Ali pa mogoče kadar pridete recimo k nam na tečaj ali reiki in se malček pripravite, da bo izkušnja, ki jo boste imeli še globlja, kot bi bila že sicer.



538 views0 comments

Recent Posts

See All
Dvig življenske energije oglasek.png
bottom of page