top of page
Search

Kaj v resnici pomeni, ko začutite energijo ali ko ne začutite ničesar?

Kaj v resnici pomeni, ko začutite energijo pri meditaciji, na terapiji ali na posebni energijski točki? In kaj pomeni, ko ne začutite ničesar?

Na kratko bi lahko rekla, da je vse odvisno od tega s katerimi vibracijami se povezujete, saj le tiste lahko zaznate.


Tokrat vam želim nekaj razjasniti. Res, da je pomembno kako vam tisti, ki vas vodi v meditacijo ali kakšno drugo duhovno prakso pomaga, koliko je ta oseba »pripravljena« ali tisto čemur vi radi rečete, koliko je močna, z eno besedo kolikšna je njena ali njegova zavest, vendar se je potrebno zavedati, da je zaznavanje energije odvisno tudi od vas samih. Mogoče vsega niste (še) zmožni začutiti, ne glede na to kakšne akrobatske skoke tisti, ki vas vodi dela za vas. Vsak človek lahko začuti le do nekega svojega maksimuma. Če mu jaz pošiljam še več kot to, tega oseba ne bo zaznala. Je pa ta maksimum seveda vedno možno preseči.


Kaj v resnici pomeni, ko začutite energijo pri meditaciji, na terapiji ali na posebni energijski točki in kaj pomeni, ko ne začutite ničesar

Na začetku vaše duhovne poti je navadno torej možnost zaznavanja energij majhna. Z delom na sebi, z redno meditacijo, z individualnimi srečanji, z zavestnim delom na vaši duhovnosti ste z vsako širitvjo zavesti zmožni zaznavati več energije. Sicer ima vsak izmed nas neko svojo omejitev in predvsem svoj tempo v katerem se tem novim zaznavam odpira. Vendar je od vašega dela odvisno koliko boste vi začutili na nekem individualnem srečanju ali v meditaciji v skupini. Večina ljudi, ki pride k meni in začne neko pot rasti, začne zaznavati energije, ki jih prejemajo. Nekateri s temi sposobnostmi že pridejo in jih potem takoj razvijajo naprej, drugi začnejo počasi prepoznavati lepoto tega dela življenja. So pa tudi takšni, ki ne začutijo ničesar.


Kdor ne začuti ničesar

Seveda obstajajo ljudje, ki nikoli ne začutijo ničesar. To so lahko tisti, ki si ne dovolijo začutiti, tisti, ki jih je v resnici strah, ker se jim poruši shema po kateri delujejo in bi z zaznavo morebiti ugotovili, da v resnici vse v kar verjamejo ne obstaja, takšni ki jih ne zanima, da bi kaj začutili, tisti, ki so tako usmerjeni v dokazovanje, da nekaj ne obstaja oziroma, da mora biti dokazano znanstveno, da si enostavno tega ne bodo dovolili začutiti.



Tako nekateri hodijo od enega do drugega mojstra in iščejo kdo je dovolj močan, da bodo kaj začutili. A v resnici potrebujejo le odpreti možnost zaznave v njih samih. Nekateri pa za to potrebujejo zelo dosti časa. To pa iz različnih razlogov, kot je strah, premočna povezava z materialnim življenjem (tukaj ne mislim nujno na materialne dobrine) ali določenih slabih izkušenj iz preteklosti. Enostavno si ne dovolijo odmakniti ta ovoj, ta ščit, ki ga držijo okrog sebe. Zanje je še vedno vse neke vrste boj. Kdor pa se odloči in zaupa lahko počasi dela s pomočjo svojega učitelja majhne luknjice v ta ščit, da se oseba počasi začne odpirati duhovnemu življenju. To pa ne pomeni, da je nekdo (učitelj) naredil premalo ampak ravno nasprotno. Ta nekdo je naredil do meje do kjer lahko oseba še dovoli. Seveda se da vse na nek način izzsiliti vendar jaz nisem pristaš manupulacij, kjer z lepimi besedami, češ da delajo z ljudmi v rokavičkah, dobesedno vržejo ljudi v vodo, da se naučijo plavati. Ta manipulacija navadno ni nikoli prava pot. Pa tudi, če si jo včasih ljudje želijo. V resnici edini, ki si to resnično želi je njihov ego (na obeh straneh).

Njihov ovoj, njihov ščit je postavljen tja z namenom. In z delom na razlogih za ta namen se ta ščit počasi a vztrajno ruši in odmika. Ali pa se enostavno spremeni v neko energijo, ki osebo bolj podpira na svoji izbrani poti.


Zavest

Vse se začne in (nikoli ne) konča pri zavesti. Vaše delo je širitev vaše zavesti. To je vaša najpomembnejša duhovna pot. Ko boste hodili po tej poti boste dosegali tudi vse ostalo, kar mislite, da je pri duhovni rasti pomembnega. Začeli boste prepoznavati lepoto v sebi, v drugih, začeli čutiti energije in podobno. Vi ste tisti, ki ste najbolj pomembni na vaši poti rasti in vi se morate razvijati. Zato v kolikor energij še ne zmorete ali ne znate zaznavati še ne pomeni, da nekaj ni bilo dobro opravljeno, da ni bilo močno. In ko enkrat v nekem okolju nekaj le začutite, je bilo resnično posledica tega, ki vas je vodil ali je bil mogoče kraj, posebna energijska točka ali posebej izbrana glasba, ki vam bo dala občutek, da ste doživeli resnično nekaj izjemnega. In za »krivca« boste izbrali osebo, ki vas vodi. Pa v resnici v tem primeru vam mogoče sploh ni nič prenašala.


Po drugi strani pa, kot sem omenila že zgoraj tisti, ki vas vodi naj bi bil vedno nekdo, ki je zmožen dosegati višje vibracije od vaših ali drugače povedano ima širšo zavest od vaše. Zakaj je to pomembno, ker samo tako vam bo lahko pomagal, da greste vi višje. Drugače vas lahko na vaši poti napredka le še ovira. Kako to mislim? Predpostavimo, da greste na meditacijo k nekomu za katerega ste slišali, da je zelo »močan«. In predpostavimo, da ste vi sami že toliko odprti, da lahko zaznavate določene energije, da ste že v procesu širjenja vaše zavesti na vaši duhovni poti. In predpostavimo, da se zgodi da ima oseba, ki vas vodi v meditacijo, nižjo zavest kot vi, da je mogoče njegova ali njena vibracija nižja od vaše. Vi pridete na meditacijo (ali kakršno koli energijsko prakso ali terapijo) in zaupate čoveku pred vami in se popolnoma prepustite vodstvu. Kaj se zgodi? S tem, ko ste se prepustili energijam voditelja ste dovolili, da se povežete z vibracijo te osebe in namesto, da bi po meditaciji imeli višjo vibracijo in širšo zavest, ste naredili korak nazaj, ko ste se spustili na raven tistega, ki vas vodi. Zato je vedno pomembno, da ima tisti, ki vas vodi popolno kontrolo nad energijami, da vas vedno dvigne višje od tega kjer ste že sedaj in ne dovoli, da bi vas energije okolice (lahko tudi od drugih vadečih v skupini) potegnile navzdol.


In še ena pomembna točka, ki se je želim dotakniti je sledeča. Predpostavimo, da zmorete zaznavati energije, da začutite nekaj ko na primer meditirate. Ampak ali se zavedate, da če se oseba, ki vas vodi dvigne precej v višje vibracije od vaših, da je vi ne boste zmožni začutiti? Se zavedate, da lahko začutite le tisto kar vam ta oseba pošilja na malček višjem nivoju kot ste vi? To pa ne pomeni, da ostalega ne sprejmete, tudi če se tega ne zavedate, pomeni le, da ostalo ne morete (še) ozavestiti. Zato je tako pomembno, da se resnično zavedate kdo je tisti, ki vam pomaga na vaši duhovni poti. Vem, da je težko ampak verjemite, da boste začutili, če boste le vašo kritičnost in racionalno analizo zamenjali z zaznavanjem, s čutenjem.


Kaj v resnici pomeni, ko začutite energijo pri meditaciji, na terapiji ali na posebni energijski točki in kaj pomeni, ko ne začutite ničesar

Zato bi vam za konec želela povedati, da tako kot sem navdušena nad vsemi vašimi odzivi, ko mi pišete kaj ste zaznavali, da se dejansko zavedate, da je to komaj začetek. Da lahko dosežete še mnogo več, kot (le) to. Vsakič sem veselim, ko vidim kako se odpirate in rastete vendar si za vas želim še večjih skokov naprej. Vsem tistim pa, ki še niste začutili pa vas lahko potolažim, da če imate resnično željo delati na sebi, se bo to s pravo osebo tudi odprlo in boste začeli v meditaciji ali kakšni drugi duhovni praksi zaznavati čudoviti svet energij tudi sami. Le počasi, v tempu, ki je za vas najboljši.


Kako pa vi zaznavate energije? Se vam zdi, da v tem prepoznavanju napredujete? Napišite mi v komentar spodaj.


541 views2 comments

Recent Posts

See All

Zavest

Dvig življenske energije oglasek.png
bottom of page