top of page
Search

Enostavno je najboljše

Updated: Dec 7, 2021

Verjetno ste že slišali rek »Enostavno je najboljše« ali »Simple is the best«. In pri meditaciji in vaši duhovni rasti ni prav nič drugače. To čemur jaz dostikrat rečem osnove, so dejansko ta enostavnost in preprostost, ki je najpomembnejši del naše duhovne rasti in h kateri je prav, da se neprestano vračamo in se nanjo spominjamo. Vračanje k osnovnim občutkom. Vračanje k osnovnim zaznavam.Iskanje kompliciranih tehnik

S populariziranjem duhovnih praks ali alternativnih načinov pa prihaja tudi do neprestanega tekmovanja na področju duhovnosti. Kdo bo ponudil še nekaj več? Kdo bo dodal že dolgo znanemu načinu še nekaj novega in ga napravil bolj privlačnega? Kdo se bo izmislil še nekaj, kar bo ponovno privabilo nove ali iste, čudežev žejne osebe na to novo, revolucionarno zadevo, ki bo čisto spremenila življenje že v borih nekaj urah? Duhovnost je prerasla že skorajda v čisti marketing. Pa ne me narobe razumeti, če nekaj delaš je prav, da to tudi ponudiš in se ne skrivaš. Če delaš dobro ti bodo ljudje le hvaležni, da bodo zate izvedeli. Vendar to, kar je zraslo zadaj v smislu, da ti le plačaj in nekdo ti razkrije vse kar ve, ne glede na to ali si na to pripravljen ali ne. In kakšen vpliv boš z novim znanjem imel na tvojo okolico, s tem se enostavno ne morem strinjati.


Verjetno ste že slišali rek »Enostavno je najboljše« ali »Simple is the best«. In pri meditaciji in vaši duhovni rasti ni prav nič drugače.

In kot posledica se zgodi kaj? Nepripravljeni ljudje pridejo na nov vikend tečaj, ki jim bo odprl oči. Ker niso pripravljeni jim enostavno to ne uspe. Nekateri se počutijo slabo, ker ne zaznajo tistega kar ostali in enostavno zblefirajo, da se je nekaj zgodilo a se jim v resnici ni zgodilo popolnoma nič. Spet drugi so tako razočarani, da mogoče dobro tehniko zavržejo, češ da ni nič vredna, ker se njim ni nič zgodilo. In skupaj s tehniko degradirajo tudi osebo, ki jim je tehniko prikazala brez, da bi se pri sebi vprašali ali so sami sploh pripravljeni, da sprejmejo predano znanje. Spet tretji razočarano odidejo in že iščejo novo čarobno palčko, ki jim bo tokrat res prinesla tisto, kar se v objavi ponuja. Iz tega seznama sem izpustila tiste, ki so pripravljeni in so se odprtega srca podali na novo potovanje.


Ampak, da se vrnem k tehnikam. Zavoljo članka sicer uporabljam to besedo, ker je drugače ne maram, kot nekaj kar opisuje širjenje zavesti in duhovni razvoj. Popolnoma nobene potrebe ni, da iščete zapletene in nove tehnike, ker vam ne bodo prinesle čudežev. Edino, kar bo resnično ustvarilo največjo spremembo v vas je poslušanje sebe, zaznavanje sebe v okolici in prepuščanje toku. Sliši se zelo enostavno kajne? In v resnici tudi je! Če se že odločite za neko najljubšo »tehniko«, na njej vztrajate! Vem, da sem vam to že večkrat ponovila in verjetno vam bom še neštetokrat, ker menim, da je resnično pomembno, da rastete. In to dosežete s tem, da na neki poti vztrajate. In ne skačete iz ene tehnike v drugo, od enega učitelja k drugemu in upate, da vam bo naslednji dal še nekaj več.Mozaik

Vem, zlagate si vaš mozaik. Vsakič, ko prejmete nekaj novega položite še en kamenček v ta vaš mozaik. Vem kako je, počela sem popolnoma enako in ja, sem se iskala in zamenjala nekaj načinov ter tehnik dokler se nisem odločila za eno. Oziroma bolj pomembno, dokler nisem našla svojega učitelja. Takrat so vse potrebe po iskanju izginile saj sem se zavedala, da lahko nekomu zaupam, ki me bo vodil ne od ene popularne tehnike do druge vendar me bo vodil tako, da bom prejela točno tisto kar potrebujem ob pravem trenutku. In šele takrat sem ugotovila, da sem prej sestavljala več mozaikov hkrati v enega. Seveda je bila zmeda in izgubljenost pri temu neizbežna. Ko sem začela zavestno sestavljati prvi mozaik, se je hitro sestavil še drugi in tako eden za drugim so se slike začele kazati zelo hitro in jasno. Na koncu sem ugotovila, da so vse kompleksne tehnike iz preteklosti ustvarjale le zmedo v mojem razumevanju in zaznavanju.

Meditacijski izziv


Nova tehnika, zagotovo je boljša

Hitrost razvoja duhovnosti ne moremo primerjati s hitrostjo tehnološkega razvoja. Večina načinov, vsaj tistih na začetku, je bilo na zemlji že nekaj tisoč let nazaj. Seveda se z leti stvari malo ponastavijo na nove vibracije vendar osnova ostaja ista. Seveda prihajajo »nova« znanja ampak brez osnov vam ta znanja ne bodo služila. Žal. Vsaj ne na način, kot bi si vi želeli.Majhni koraki, velike spremembe

Zavedam se v kakšnih situacijah se je znašla velika večina ljudi v tem trenutku. In zavedam se, da bi si vsi želeli te čarobne palčke, ki bi jim vse težave rešila v trenutku. Vem kako je. Sem bila v podobni situaciji. Delala sem velike spremembe in vedno se mi je zdelo, da je še vedno premalo. In prepočasi. Nekaj let je minilo od tistih mojih pravih začetkov. In od takrat do danes sem jaz druga oseba. In moje življenje je popolnoma drugačno. Seveda je vse boljše. Vsaj zame. Kako na to gledajo drugi mi ni pomembno.


Verjetno ste že slišali rek »Enostavno je najboljše« ali »Simple is the best«. In pri meditaciji in vaši duhovni rasti ni prav nič drugače.

Majhni koraki in vztrajanje na vaši poti so tiste stvari, ki vam bodo prinesle največje rezultate. Včasih je težko vztrajati, vem. Zakaj je tako sem pisala v enem prejšnjih člankov "Zakaj čakate, da se spremenite šele, ko ste čisto na dnu?", ki si ga lahko preberete s klikom TUKAJ.Kako izbrati svojo pot?

Kot sem že zgoraj omenila iz moje izkušnje je najlažja in najhitrejša pot ta, da si najdete nekoga, ki vas bo vodil. Veliko zmorete sami doma vendar vsega žal ne. Če sami ne zmorete si lahko pomagate tudi z našim brezplačnim 21-dnevnim izzivom. Dostopate lahko s klikom TUKAJ. Predvsem je hitrost vaše rasti večja, kadar ste pod budnim očesom učitelja, ki ste si ga izbrali, tiste osebe, ki ste začutili, da vas resnično lahko popelje naprej in vam pomaga. Pozabite na vse besede, lepotičenje, obljube, všečke na fb in takšne in drugačne dokaze, osredotočite se le na vaše občutke. Vse ostalo so lahko le pomagala vendar odločite se s pomočjo občutkov miru, ljubezni, sočutja v sebi.


Ali ste tudi vi eden izmed nas, ki smo v iskanju sebe preizkusili več različnih tehnik? Ali ste že našli svojo pot? Napišite nam v komentar spodaj.

209 views2 comments

Recent Posts

See All

2 Comments


Nisem še veliko preizkusila, sem na začetku poti, bi rekli.

Like
Sara P
Sara P
Apr 23, 2023
Replying to

Želim vam čudovito potovanje na poti spoznavanja sebe. ✨

Like
Dvig življenske energije oglasek.png
bottom of page