top of page
Search

Zakaj je pomembna duhovna rast? - 1.del

Updated: Dec 7, 2021

Duhovna pot vas popelje v prepoznavanje sebe in v globlje zaznavanje vaših želja. Pelje vas v zavedanje sveta in vašega življenja, ki vas vodi do tega, da začnete uživati vaše življenje in to ne skozi materialne dobrine ampak skozi vaše občutke in zavedanje.


Danes vam bom predstavila zakaj je pomembno, da se podate na duhovno pot in na njej rastete in kaj na tej poti lahko pridobite. Ta prvi del je namenjen tistim, ki so se šele podali na to pot oziroma so se z duhovno potjo komajda srečali.


Govorila bom o duhovni poti, ki je vaš napredek v vašem življenju skozi esenco tega kar ste in ne skozi to kar okolica pravi da ste.


Začeti stopati po duhovni poti na začetku pomeni delati na vaši osebnosti.

To pomeni, da se začnete dotikati in spreminjati vaše vsakdanje življenje. Kje najdete izzive v vašem življenju? No tam se osredotočate na začetku vaše duhovne poti. Lahko je to slabo počutje, občutek da nimate smisla v tem življenju, lahko so to slabi odnosi s seboj ali drugimi, lahko so finančni izzivi… kakršno koli je področje, ki bi se mu najraje izognili, na tistemu začnete delati. Naj vam priznam, da je to najtežje področje za vas, saj če ne bi bilo, potem bi v njem že sedaj blesteli. Ampak s tem, ko se podate na pot duhovne rasti boste z delom na tem vašem kritičnem področju največ naredili. Pot navadno ni hitra, se pa rezultati lepo kažejo v kolikor ste pripravljeni tej poti slediti.



Duhovna pot vas popelje v prepoznavanje sebe in v globlje zaznavanje vaših želja. Pelje vas v zavedanje sveta in vašega življenja, ki vas vodi do tega, da začnete uživati vaše življenje in to ne skozi materialne dobrine ampak skozi vaše občutke in zavedanje.


Duhovni razvoj vas tako v prvi meri popelje na pot izven težkega življenja ali pomanjkanja.

Premakne vas iz začaranega kroga pa četudi ste v tem krogu ujeti že celo vaše življenje. Koliko časa bo trajalo, da se boste iz tega kroga povlekli pa je zelo odvisno od vsakega posameznika. Vendar verjemite mi, da je vredno.


Ko pomislim na mojo preteklost, sem si vedno želela, da bi zaprla oči in bi nekdo drug rešil vse tisto, kar se je meni zdelo v tistem trenutku nerešljivo. (ali pa so bile ideje rešljivosti na meji čudežev). In vsakič je bilo najhuje in vsakič je bilo nujno in vsakič so se stvari morale rešiti takoj, ker bi drugače resnično prišlo do katastrofe… Pa nikoli ni prišlo do nobene katastrofe, vedno so se stvari obrnile tako, da mi je bila pokazana še ena možnost in ta možnost je vedno nakazovala na to, da naj začnem hoditi po poti moje duhovne rasti. In ko sem bila resnično pripravljena sprejeti še drugo možnost kot izhod v sili, se je ta možnost pokazala kot nekaj najlepšega in najbolj pomembnega kar sem v življenju storila.



Zavedajte se, da ne glede na to kakšen je vaš začarani krog, vse je rešljivo in vedno nekje obstaja izhod. Le sprejeti ga morate odprtih rok. Ko boste enkrat začeli to vašo pot svetlobe, boste hitro začeli zaznavati in prepoznavati negativizem okrog vas, ki se lahko kaže v obliki besede, komentarjev, pogledov ali dejanj.

Nekateri boste začeli hoditi po poti duhovne rasti in začeli meditirati šele, ko boste obupali nad vsem ostalim in kljub temu, da nikoli niste verjeli v moč meditacije ali energije, vseeno vas bo ta pot peljala proti temu, da boste zaživeli srečno življenje. Bom pa na tem mestu iskrena. Kdor ne verjame v duhovni razvoj in kljub temu meditira ter hodi na terapije, izključno z razlogom iskati dokaze, da ta pristop deluje, bo rast pri taki osebi veliko bolj počasna. Neka rast pa vseeno vendar bo! In z vztrajanjem boste počasi začeli ugotavljati, zaznavati na lastni koži, da obstaja nekaj več. Kaj to je, je čisto vseeno. Zavedali se boste, da zunanji svet sploh ni tako pomemben in predvsem to, da je zdaleč edino kar obstaja.


Duhovna pot vas popelje v prepoznavanje sebe in v globlje zaznavanje vaših želja. Pelje vas v zavedanje sveta in vašega življenja, ki vas vodi do tega, da začnete uživati vaše življenje in to ne skozi materialne dobrine ampak skozi vaše občutke in zavedanje.


Ponovno boste začeli uživati v življenju. Tisto čemur pravimo, da živite življenje in ne le preživite življenje. Tukaj ne gre za materialne dobrine, čeprav bi želela poudariti, da ni v temu nič narobe v kolikor ste vi v osnovi srečni. Denar in finančna svoboda sta pomembni, da lahko ustvarite in živite tisto kar vam je všeč. Vam, ne okolici. Torej, če želite potovati, potrebujete denar; če želite na nek tečaj, potrebujete nek znesek, da si ga lahko privoščite; če želite na meditacijo ali reiki terapijo za vašo rast, prav tako potrebujete nekaj financ. Za vse potrebujete neko energijsko izmenjavo, ki pa je v veliki večini v obliki denarja. Vendar vse to boste imeli, kadar bo vaše življenje srečno v osnovi. Kadar boste opazili majhne stvari v vaši okolici, kadar boste začeli ceniti vse tisto, kar že sedaj imate. Vse to vam je odskočna deska k vašemu srečnemu življenju, na vaši duhovni poti.


Z duhovno rastjo boste začeli spoznavati tudi nevidni svet okoli vas, svet misli, občutkov in energij. Vse to boste spoznavali skozi meditacijo, mogoče skozi različne duhovne prakse. Bolj, kot se jim boste prepustili, manj kot boste iskali razsvetljenje, večji bo vaš napredek. Duhovna pot je lahkotna, prijetna, je pot, ki vas podpira v vsakem trenutku in od vas zahteva, da delate le tisto, kar vam je všeč in nikoli tistega kar vam je težko ali vam ni všeč.




Kako začeti? Kako hitreje rasti?


Globlji in predvsem hitrejši duhovni razvoj dosežete tako, da imate nekoga, ki vam na tej poti pomaga in sledi vašemu napredku. Nekoga, ki odgovarja na vaša vprašanja, vas opazuje, vam svetuje in vas usmerja. To ni nekdo, ki vam ukazuje in zapoveduje! To je nekdo, ki vam preko sebe pomaga doseči naslednjo stopničko, dve ali več. To je vaš duhovni učitelj in čeprav mislim, da ta beseda večini ni ravno po godu, jo bom za danes vendar le uporabila. To je oseba, ki vas motivira, oseba ki vam lahko pomaga, da je vaš napredek hitrejši. To ni oseba s katero se le družite in se z njo vedno zabavate in ki vas vedno podpira v vsemu kar naredite ali rečete. To je oseba, ki vas postavi na mesto, tudi ko nimate prav, ki vas usmerja in vas ne zavija v vatko.


Sama sem kar precej časa vztrajala na temu, da sama meditiram, da sama raziskujem, sledim… Nihče me ni za 100% prepričal. Seveda me je motilo tudi to, da je bil čisto vsak tečaj ali terapija resnično precej draga. Tu pa tam sem se udeležila kakšnega tečaja in od vsakega sem kaj odnesla vendar ne tistega, kar sem čutila, da je zame. Leta sem tako vztrajala sama. Nato pa sem nekega dne prišla do spoznanja, da na tak način napredujem absolutno prepočasi. Nisem se znala motivirati in nisem točno vedela kaj bi morala delati ali čutiti. In takrat sem se odločila in si zaželela pomoči od nekoga, ki me bo vodil. Vedela sem, da pri nas tistega kar jaz delam ni in da bom morala v tujino. Edino kar sem si takrat zaželela je bilo, da bi bilo vsaj v Evropi. Takrat se je pokazala pot in čeprav sta nato minili še dve leti do trenutka, ko sem dejansko stala pred to osebo, ki me vodi na moji poti, se sedaj zavedam, da sem morala v tistih dveh letih še dodatno zrasti sama, da sem lahko zaznala resnično veličino osebe katera me je izbrala. Ko pogledam nazaj vidim vsako domino, ki se je v tistih dveh letih postavila na mesto zato, da se je uresničila moja želja.


Zato vam resnično polagam na srce, da si poiščete nekoga, ki vam bo pomagal rasti na vaši poti. Nekoga, ki mu zaupate, nekoga ki čutite, da vam lahko pomaga. Ne poslušajte samo besed, ki vam ta oseba govori ampak poslušajte tudi svoje občutke ob tej osebi. Besede lahko zmedejo, občutki pa so vedno iskreni in resnični.


V kolikor začutite, da bi sledili kakšnemu izmed naših programov, tečajev, reikijev, si jih lahko ogledate na naši spletni strani tukaj.


Za vsako pot je potreben določen čas.

Pri rasti na duhovni poti je potrebno, da se zavedate, da je to le pot, ki zahteva svoj čas. To pomeni, da ne pričakujte, da se boste z enim korakom lahko povzpeli na vrh Triglava. Potrebni so koraki, eden za drugim. Koraki so lahko to, da redno meditirate, da vašo meditacijo razvijate, da hodite na individualna srečanja in da razvijate sebe skozi sebe. In tako kot gre pot na Triglav, ki je na začetku položna in se potem začne postopoma bolj strmo vzpenjati, tako so prvi koraki lahkotni in proti vrhu bolj naporni. Ravno zato se vsakič tako veselim, ko se vas resnično veliko prijavi na naš 21-dnevni meditacijski izziv saj vem in se zavedam pomembnosti redne vadbe.


Meditacijski izziv

Duhovna rast pa vam bo poleg vsega naštetega prinesla še drugačen pogled na svet, situacije, ljudi. Mnogokrat, ko poskušam komu pokazati drugačen pogled na kakšno stvar, doživim to, da to ni res, da to ni možno in da je edina pravilna le njihova razlaga. Mogoče je res. Vendar mi prevečkrat kasneje zaupajo, da se je s časom pokazalo, da so stvari lahko tudi drugačne od tega kot so si jih predstavljali, ko so bili v krču. Duhovna pot vam torej prinaša drugačen pogled na svet, drugačno zaznavanje in ta vam pomaga, da je vaše življenje lažje. Zavedajte se da je vaš pogled, vaša percepcija le ena izmed mnogih in ne edina.




Kdaj pride klic, potreba po duhovni rasti?


Klic ali zatekanje v alternativo, v magičnost meditacije in iskanje čarobne palčke pride običajno takrat, ko dosežemo dno. Prej se na žalost ne ozremo na to čudovito pot. Zakaj tako? Ker nam je udobno in najtežje je iz cone udobja. Ko pa enkrat ni več udobja, ko slabše kot tako ne more biti, takrat iščemo rešitve in rešitev z lahkoto tudi najdemo.




Česa vam duhovna rast ne bo prinesla?


Želim si, da nihče izmed vas ne bo stopil na pot duhovne rasti z mislijo, da se življenje čudežno popravi samo od sebe že z eno meditacijo, enim tečajem ali enim osebnim srečanjem. Rešitev ne pride sama od sebe, nihče ne bo rešil vašega življenja, rešiti ga morate sami. Pokazana vam bo le pot kako to storiti.


Duhovna rast vam bo prinesla še eno nadlogo in sicer to, da se boste začeli zavedati vsega negativizma, ki vas obkroža. In to vas bo vznemirjalo in ne boste vedeli kako se na vse to odzvati. Ljudje okrog vas ne bodo postali čez noč negativni ampak vi se boste začeli zavedati njihovih besed, energije. In ker boste komaj na začetku se boste tudi zavedali, da imajo še vedno veliko moč nad vami in ji težko zbežite. Počasi se bodo stvari popravile ampak iz tega vidika bodo začetki za vas velik izziv.


Upam, da ste iz vsega povedanega prepoznali pomembnosti duhovne poti. Pri nas duhovno rastemo skozi meditacije, individualna srečanja in reikije.


Resnično si želim, da bi stopili na to pot, da bi rasli na njej in prišli do trenutka, ko boste na svoje življenje na vseh področjih gledali z navdušenjem in ljubeznijo.



890 views1 comment

Recent Posts

See All

Zavest

Dvig življenske energije oglasek.png
bottom of page