top of page
Search

Katero kadilo naj izberem?

Updated: Dec 7, 2021

Tako, kot imajo svoje vibracije hrana, obleke in barve… tako ima tudi izbira vonjave vlogo pri temu kaj želimo doseči ali na kaj želimo vplivati s tistim vonjem. Lahko jo izberete le zato, da v svojem domu vzdržujete neko vzdušje, da prikličetenekaj kar si želite v vaš dom ali pa si mogoče pomagate, da v meditacijidosežete določena stanja zavesti.
Zavedam se, da verjetno večina izmed vas stopi do pulta s kadili in enostavno ne ve katero bi izbrali. Resnično jih je ogromno in zato zelo verjetno, že leta izbirate ene in iste. Seveda zakaj pa ne, če vam je tista vonjava tako všeč. Vendar v kolikor si želite, da vam to kadilo doprinese tudi mogoče nek občutek ali pomaga vzpostaviti določeno vibracijo, potem lahko izbirate na podlagi nekaterih najbolj poznanih, ki sem jih opisala spodaj.Amber – Jantar

Nič ne diši bolj tempeljsko kot je to kadilo amber. Ta mešanica smol, mošusa in cvetja je izvrstno večnamensko kadilo. Kadilo lahko uporabite za iskanje resnice ali odgovorov ter tudi v meditaciji za ljubezen in odnose. Ker se sestavni deli jantarja že tisočletja uporabljajo v svetih obredih, naj bi bil odličen za meditacije z regresijo.


BERGAMOTKA

Sežiganje tega kadila pomaga pri blaginji, dvigu razpoloženja, veselju, zaščiti, koncentraciji, budnosti, samozavesti, ravnotežju, moči, pogumu, motivaciji in asertivnosti.
CEDRA

Cedro prižgite za prečiščevanje in za spodbujanje ali krepitev jasnovidnih moči. Dobro deluje tudi v meditacijah o ljubezni in odnosih, preprečuje nočne more, pomaga pri zdravljenju in prečiščevanju. Uporablja se tudi za zaščito, uravnoteženost, prizemljitev, jasnost in vpoglede.


Cimet

Prižgite cimetovo kadilo za zaščito in osebno moč. Cimet lahko uporabimo v meditacijah za ljubezen in odnose. Znan je da spodbuja bogastvo, blaginjo in poslovni uspeh. Pomaga lahko pri spodbujanju in krepitvi psihičnih moči ter pri zdravljenju.


Citrus

Limonino kadilo prinaša svetel, sončni izbruh samozavesti in sreče. Prižgite ga, ko za dosego svojih ciljev potrebujete dodatno energijo. Pomarančno kadilo ima podobno pomen veselja, sreče in blaginje. Pomaranča ali pomarančni cvet je poznano kadilo za srečo v zakonu.EUKALIPTUS

Vonj evkaliptusa lahko razsvetli in poveča koncentracijo. Ta vonj pomaga pri pomanjkanju zraku in zaščiti pred negativnimi energijami.


Zmajeva kri

Prava zmajeva kri je redka in pošastno draga drevesna smola. Kadilo Zmajeve krvi se uporablja zato, da daje moč skoraj čemurkoli delamo. Ognjeno energijo daje ljubezni, zaščiti, zaprisegam itd.

Znano je, da povečuje spolni apetit. Uporablja se tudi za zaščito, čiščenje, pogum, odstranjevanje negativnosti in krepitev psihičnega zavedanja. Pomaga lahko tudi pri sreči in uspehu.


Zimzelena kadila

Cedra, bor, gozd, meglena gora - kakorkoli jih že imenujejo, to so stvari v zeleni škatli, ki dišijo po irski pomladi. Ta skupina dišav se uporablja za modrost, čiščenje in zaščito. Zimzelena kadila so priljubljena za manifestacijo denarja.


Kadilo

Ta starodavna dišava vam bo pomagala doseči večino manifestiranih ciljev. Pomagala vam bo pri ustvarjanju svetega prostora, blagoslavljanju predmetov, daritvi prednikom in božanstvom. Tudi čiščenje, moč in bogastvo so lastnosti kadila. Nekatere mešanice kadil uravnotežijo vso to ognjeno sončno energijo s temno, zdravilno Miro.

Kadilo pomaga pri duhovnosti in astralni moči. Uporablja se za zaščito in odpravlja negativnost. Pomaga pri meditaciji, koncentraciji in pomaga pri vzpostavljanju psihičnih vizij. Uporablja se za čiščenje prostorov, kristalov in predmetov. Znan je tudi po zaščiti pred zlom in privabljanju sreče.


Kadilo in mira

Ta močna kombinacija deluje kot čistilec negativnih vplivov in povečuje duhovnost. Pomaga razbistriti um in pomaga pri zaščiti med slovesnostmi.


MIRA

Mira je starodavno kadilo, ki se uporablja za zaščito, zdravljenje, prečiščevanje in duhovnost. Utrjuje prijateljstvo in odnose z drugimi.


Klinčki

Klinčki so idealni za lajšanje bolečin in intelektualno stimulacijo. Prav tako lahko izboljšajo spomin in osredotočenost. Kadilo pomaga pri odpravljanju negativnosti in čiščenju svetih in čarobnih prostorov.


Med / kovačnik

Sladke stvari so idealne za meditacijo za blaginjo in ljubezen. Dišave z medom v vaše življenje pritegnejo bogastvo, občudovanje in razkošje.


Jasmin

Vsestranski jasmin se uporablja za meditacijo in jasnovidnost ter ljubezenske meditacije. Jasmin cveti ponoči in naj bi zato spodbujal preroške sanje. Je odličen za povečanje kreativnosti. Pomaga krepiti samopodobo. Dober je tudi za privabljanje ljubezni, denarja, jasnosti ter za krepitev modrosti in spretnosti.
Sivka

Čistilna, zračna dišava, sivka, je kadilo za osvežitev telesa, duha in domačega okolja. Uporablja se za zdravljenje in v meditaciji. Natančne vibracije sivkinega kadila se bodo razlikovale glede na njegovo aromo, od nežnih in pomirjujočih do močnih in poživljajočih. Ima antiseptične lastnosti, zato je idealna za čiščenje in zdravljenje. Prinaša srečo, sprostitev, in je odlična za spodbujanje počitka in spanja. Prav tako lahko pritegne ljubezen, mir in harmonijo v svojo okolico.


Limonina trava

Limonina trava se uporablja za izboljšanje spomina, pomoč pri osredotočanju in povečanje koncentracije. Znano je, da pomaga odpraviti utrujenost in učinek pomanjkanja spanja. Limonska trava je tudi naravno sredstvo za odganjanje žuželk in je zato odlična za uporabo na prostem.


Musk - Mošus

Musk prvotno izvira iz redkih izločkov reproduktivnih žlez sesalcev. Uporablja se za ljubezen in ljubezenske meditacije. Težko najti takšnega, ki ne diši po kolonjski vodi.


Nag Champa

Nag Champa, ki je bila prvič pomešana v Indiji, je zdaj najbolj priljubljena dišava kadila po vsem svetu. Nag Champa je čudovit pripomoček za meditacijo in se lahko uporablja kot splošno čarobno kadilo. Njegova nebeška mešanica cvetja in sandalovine spodbuja duhovno zavest, hkrati pa vam pomaga, da ostanete tukaj in zdaj. Izdelana je iz zelo dišečega lubja, smol, praškov in čistega olja sandalovine. Velja za sveto kadilo, ki zagotavlja ozemljitev in koncentracijo. Idealen je za meditacijo, sprostitev ter lajšanje stresa in tesnobe.


Meditacijski izziv


Opium - Opij

Opium kadila so težka, sladke cvetlice s pridihom temnega mošusa in začimb. Posnemali naj bi vonj svežega opijevega maka. Žal pa je ta tako redek, da ga je malo ljudi kdaj ovohalo. Opij je znan po spodbujanju spanja, sanj in vizij. Opijevo kadilo se lahko uporablja za magijo sanj in transa. Za spanje, lucidno sanjanje, fizične sposobnosti, za priti v stik z božanstvi in vodniki v sanjah. Ni iz maka, ampak mešanica sandalovine, cedre, jasmina, vrtnice in cimeta.

Ta nevarna plat si je ustvarila svoj renome tudi v meditaciji, kjer ima opijevo kadilo določeno poredno privlačnost. Nekateri ga uporabljajo za “iskanje” prepovedanega znanja ali da se posvetujejo z nezaneslivimi energijami.


PALO SANTO – Sveti les

Les Palo Santo že tisočletja uporabljajo šamani in zdravilci med prebivalstvom Inkov. Ta "Sveti les" je del njihovih obredov in zdravilnih ritualov. Zagotavlja energijsko zaščito in odstranjuje slabe energije. Palice same lahko svetijo in bodo gorele nekaj sekund do minute, nato pa se same ugasnejo in napolnijo prostor s svojo čudovito dišavo .


Patchuli

Ta temna, zemeljska aroma, ki jo ali obožujete ali sovražite, je izjemno kadilo za čarobno privlačnost. Najbolj se ga uporablja za spolnost in denar. Pačuli ima enak podton kot originalna Nag Champa, vendar je nekoliko močnejši. Prižgite ga, da spodbudi vašo duhovnost in meditacijo. Njegova močna čistilna aroma bo prinesla ravnovesje in jasnost ter ustvarila pomirjujoče in sveto vzdušje.


Dež- Rain

Dišave tipa Rain so običajno mešanica vodnih cvetlic, idealne za čiščenje, zdravljenje in sprostitev. Sveža, hladna aroma pomirja jezo in pomaga pri novem začetku. Čudovita sezonska kadila za pomlad.


Vrtnica

Klasično kadilo za ljubezen. Vrtnica ustreza Veneri in se uporablja pri pridobivanju in ohranjanju resnične ljubezni. Tako romantično ljubezen kot ljubezen do sebe spodbuja vonj vrtnice. Vrtnica ima posebno sveto energijo in se lahko uporablja za odpiranje srca in spodbujanje jasnovidnih darov Seveda je vonj vrtnice namenjen krepitvi ljubezni in plodnosti. Človeku lahko poveča pogum, spodbudi preroške sanje in vrne mirne energije domu.


Sandalovina

Sveti les, znan v Indiji, sandalovina posvečuje in zdravi. Kadilo se uporablja za želje, mir in odstranjevanje negativnosti. Uporablja se ga tudi za blagoslov oltarjev in orodij ter ustvarjanje obrednega prostora. Sandalovina lahko okrepi duhovnost, zagotovi zdravilno okolje, pomaga pri zaščiti in prečiščevanju. Povečuje voljo in duhovnost ter je znano, da deluje kot afrodiziak.


Sugar & Spice

Družina kadil "Sugar and Spice" vključuje primerke, kot so jabolka, božični piškoti in medenjaki. Prikličejo radodarnost, praznovanje in zadovoljstvo. Lahko pa jih uporabite kot sezonska kadila za decembrski čas.


Vanilja

Vanilja je pomirjujoča in prijetna. Lahko pa povzroči duševno in fizično vzburjenje in spodbudi srečo. Če vas vonj po vanilji privlači, ga poskusite uporabiti med meditacijo. Sreča, blaginja in iskanje znanja so možni načini uporabe vaniljinega kadila. Prižge se tudi zato, da pritegne ljubezen in poveča spolno željo. Pomaga pri spominu, odpravlja nespečnost in kroti jezo.


Jagode, divje jagode

Jagodičevje imajo starodavno povezavo z boginjo. Vsako kadilo iz rdečih jagod se lahko uporablja za plodnost in delo z ljubeznijo. Jagode so odlični ponudniki narave in z njihovimi dišavami gojimo radodarnost in sladkost.


PINE – Bor

Bor se uporablja za zaščito, čiščenje in zdravljenje. Pogosto ga pozimi postavimo v dom, da spodbuja zaščito in zdravje skozi hladno sezono.


YLANG-YLANG

Ylang-Ylang je lahko odličen antidepresiv. Dviguje tudi samozavest in krepi ljubezen, harmonijo in evforijo.


V vsakem primeru vam predlagam, da izbirate med naravnimi vonji in ne umetno proizvedenimi. Osebno ne poznam vseh znamk, ki so na trgu, mi je pa nekoč ena gospa povedala, da so običajno tiste s kvadratnimi škatlicami naravne. Lahko preverite sami kako se to kaže od proizvajalca do proizvajalca. Vsekakor pa že sam vonj ima moč, da v vas vzbudi drugačno stanje uma. S seboj pa nosi tudi vibracijo in določeno energijo, ki je bila vložena v tisti proizvod. Zato, ko izbirate dišavo določenega proizvajalca, pomislite tudi na vibracijo, ki jo dišava oddaja. To, da je nekaj popularno in se veliko prodaja, ni pogoj, da je tudi vibracijsko dobro.520 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Dvig življenske energije oglasek.png
bottom of page